Prognoza meteo pe 4 săptămâni: vreme neobișnuită în România. când lovesc ploile abundente

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat marți prognoza pentru următoarea 4 săptămâni. Meteorologii precizează că în luna octombrie temperaturile vor fi neobișnuite, iar ploi puternice vor lovi România spre sfârșitul lunii.

Temperaturi anormal de ridicate în luna octombrie FOTO Adevărul
Temperaturi anormal de ridicate în luna octombrie FOTO Adevărul

Prognoza meteo pentru săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud, sud-est și la munte.

Prognoza meteo pentru săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va putea fi local excedentar, mai ales în zonele montane și sub-montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Maxime de 26 grade Celsius

Marți, 3 octombrie, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi, devenind uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 26 grade, iar cele minime între 6 şi 15 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 2…3 grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă, îndeosebi în centrul teritoriului.

În București, meteorologii anunță vreme caldă. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…25 grade, iar cea minimă de 10…11 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, spre 9 grade.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite