Ploi torențiale și vijelii în toată țara: trei județe se află sub cod roșu. Harta regiunilor afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis avertizări meteo de ploi abundente, vijelii și instabilitate atmosferică pentru toată țara, valabile până sâmbătă la ora 10:00. Județele Vâlcea, Gorj și Argeș sunt sub cod roșu.

Ploi abundente și vijelii în toată țara / Foto Arhivă
Ploi abundente și vijelii în toată țara / Foto Arhivă

Cod galben

În intervalul 2 septembrie, ora 12:00 - 3 septembrie, ora 10:00, în vestul, estul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Cod portocaliu

În Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70...80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

Cod roșu

În intervalul 2 septembrie, ora 15:00 - 3 septembrie, ora 10:00, în județul Vâlcea, în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș se vor acumula cantități de apă de 70...90 l/mp și izolat peste 100 l/mp, a anunțat ANM.

Hartă avertizări meteo / Foto ANM
Hartă avertizări meteo / Foto ANM

București

În Capitală, în intervalul de timp menționat, cerul va avea înnorări și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat peste 35 l/mp. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25...27 de grade, iar cea minimă de 13...14 grade.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite