Iarna se întoarce în România: cât ține vremea rea. Unde lovesc ninsorile și ce ne așteaptă în următoarele zile

0
Publicat:

Vremea rea pune stăpânire pe România. În majoritatea zonelor va ploua, în timp ce în zonele montane, la altitudini mari vor fi și lapoviță și ninsori. Și temperaturile scad accentuat. De vineri, vremea se încălzește ușor.

Vreme de iarnă la mijlocul lunii martie FOTO Shutterstock
Vreme de iarnă la mijlocul lunii martie FOTO Shutterstock

Miercuri, 15 martie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pe parcursul zilei înnorările se vor accentua treptat în vest, centru și nord și ploile vor fi în extindere în Banat, Crișana, Maramureș, iar spre seară și în vestul Transilvaniei și al Olteniei, în timp în zonele montane aferente, doar la altitudini mari vor fi și lapoviță și ninsori; în rest cerul va fi temporar noros. Noaptea, nebulozitatea va fi accentuată în toate regiunile.

"La munte vor predomina ninsorile – moderate cantitativ în Carpații Occidentali, în zonele joase de relief din regiunile intracarpatice, precum și din nord-vestul Moldovei vor fi precipitații mixte, iar în rest va ploua, pe arii mai extinse în Oltenia. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă mai însemnate (peste 10-15 l/mp). Vântul va avea intensificări, local și temporar în regiunile vestice, nord-vestice și estice, precum și pe crestele montane, cu rafale de peste 50-55 km/h și doar izolat în rest. Temperaturile minime se vor situa între  minus 2 și 7 grade Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață", anunță ANM.

În București, începe să plouă slab spre seară. Temperatura maximă, în scădere ușoară, va fi de 14 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius.

Maxime de 10 grade Celsius

 Joi, 16 martie, se face și mai frig. Conform meteorologilor, vremea se va răci local accentuat, asfel încât în mare parte din țară valorile termice diurne se vor situa ușor sub mediile multianuale. Ziua, cerul va fi mai mult noros și va ploua în sud și sud-est (unde izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate), pe arii restrâne în centru și nord-est vor fi precipitații mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Din orele serii cerul se va degaja treptat în vest, centru și nord, dar în rest vor mai fi înnorări, însă ploile vor fi în restrângere ca arie. Vântul va prezenta intensificări temporare la munte, mai ales la altitudini mari cu rafale de peste 60-70 km/h, în est și sud-est, iar ziua pe spații mai mici și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50-55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între minus 7 și 4 grade Celsius. Spre sfârșitul intervalului se va produce brumă, pe alocuri, în special în regiunile intracarpatice, iar izolat se va forma ceață.

În Capitală, vremea se va răci, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei. Cerul va avea înnorări, mai accentuate ziua, când temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius, iar cea minimă  se va încadra între zero și 2 grade Celsius.

De vineri, valorile termice diurne vor crește ușor, iar vremea va deveni în general frumoasă în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sudice și sud-estice unde, mai ales în prima parte a intervalului, vor fi condiții ca izolat să plouă slab.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite