Cum va fi vremea în ultima săptămână din septembrie. Unde sunt anunțate ploi

0
Publicat:

Ultima săptămână din luna septembrie, numită și „Răpciune”, se anunță una cu temperaturi ridicate, însă vor fi zile în care vremea va fi instabilă, semnalându-se ploi, descărcări electrice și vânt, conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie. 

Ziua de luni, 23 septembrie, aduce vreme frumoasă. Foto: pixabay (Arhivă)
Ziua de luni, 23 septembrie, aduce vreme frumoasă. Foto: pixabay (Arhivă)

Cum va fi vremea în intervalul 23.09, ora 09:00 - 24.09, ora 09:00 

Meteorologii anunță că luni, 23 septembrie, vom avea parte de vreme frumoasă, cu cer senin. Maximele se vor situa între 23 și 29 de grade Celsius, în vreme ce minimele vor fi cuprinse între 3 și 17 grade Celsius.  Vântul își va face simțită prezența, suflând slab și moderat, prezentând unele intensificări în cursul nopții în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali (viteze de 50-60 km/h). 

În zorii zilei și noaptea, se va semnala ceață, pe arii restrânse, în nord-estul țării și în depresiuni. 

Bucureștenii se vor bucura, de asemenea, de vreme frumoasă, cu cer senin. Vântul va sufla slab până la moderat, iar maximele se vor încadra între 27-28 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 10 și 13 grade Celsius. 

Prognoza pentru intervalul 24.09, ora 09.00 - 25.09, ora 09.00 

Meteorologii anunță temperaturi în creștere, însă în jumătatea de vest a țării vremea va fi instabilă. Cerul va fi variabil, temporar noros, în timp ce ploi și descărcări electrice se vor semnala îndeosebi după-amiaza în Maramureș, Banat, Crișana și pe arii restrânse în Transilvania și Oltenia. 

Izolat cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și există posibilitatea să cadă grindină. Vântul își face simțită prezența, suflând slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice și la munte (viteze de 50-70 km/h). Maximele se vor situa între 23 și 30 de grade Celsius, iar minimele între 4 și 18 grade Celsius. 

Izolat se va semnala și ceață. 

În Capitală, vremea se anunță în continuare frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Mercurul din termometre va indica în jur de 28 de grade Celsius. 

Intervalul 25.09, ora 09.00 - 26.09, ora 09.00

În majoritatea regiunilor, vremea va deveni instabilă. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului, la munte, în Banat, Oltenia, Transilvania, Maramureș, local în Crișana, Muntenia și Moldova.  

Cantitățile de apă vor fi însemnate pe arii restrânse și există posibilitatea să cadă grindină. Maximele se vor situa între 21 și 30 de grade, iar minimele între 8-18 grade. În unele locuri se va semnala ceață. 

În București, vremea va fi caldă, cu cer variabil. În cursul nopții, cerul va fi acoperit de nori și cresc șansele de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, iar maxima va fi de 28-29 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 12 și 14 grade. 

În zorii zilei se va semnala și ceața. 

Prognoza pentru 26.09, ora 09.00 - 27.09, ora 09.00 

Vom avea parte de vreme frumoasă și caldă, însă cerul va mai fi acoperit de nori în timpul zilei, la munte și în regiunile extracarpatice, unde izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul se va manifesta, suflând slab și moderat, cu intensificări în vestul țării și în zona montană înaltă. Termometrele vor indica între 23 și 29 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 8 și 18 grade. 

Dimineața și noaptea se va semnala, pe alocuri, ceață, cu o probabilitate mai mare în sudul și estul țării, dar și în depresiune. 

Meteorologii anunță că în Capitală vremea fi caldă, cu cer variabil. Vântul va sufla slab și moderat, iar maxima se va situa între 27-28 de grade Celsius. Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 14 grade Celsius. 

Dimineața și noaptea se va semnala ceață. 

Vremea în intervalul 27.09, ora 09.00 - 30.09, ora 09.00 

Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Totuși, în ultima zi a intervalului, în vestul, nordul și centrul țării, vremea se va răci. Există șanse mari să plouă în a doua parte a intervalului. 

În București, vremea rămâne caldă, însă există șanse mari să cadă ploi spre finalul intervalului. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite