Cum va fi vremea de Ziua Copilului și în minivacanța de Rusalii

0
Publicat:

Meteorologii anunță că temperaturile ating și 30 grade Celsius în unele zone, dar nu vom scăpa nici de furtuni. De sâmbătă, se răcorește.

Minivacanța de Rusalii la Vama Veche
Minivacanța de Rusalii la Vama Veche

Minivacanța de 1 Iunie și de Rusalii aduce temperaturi ridicate în țară, cu maxime care pot ajunge la 30 de grade Celsius.

Joi, 1 iunie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 22 și 30 grade Celsius.

"În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în zonele montane și submontane din restul teritoriului, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină", anunță ANM.

Și vineri, 2 iunie, va fi cald în țară,  dar  meteorologii anunță vreme instabilă în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în zona montană și submontană și pe alocuri în restul teritoriului, în special în Moldova și Muntenia, zone în care vor fi intervale de timp cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Izolat vor fi vijelii și căderi de grindină. În restul zonelor cerul va fi variabil, iar astfel de manifestări, vor fi posibile pe suprafețe restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 8 și 18 grade Celsius

De sâmbătă,. 3 iunie, ploile își vor face prezența în sud, sud-vest și centrul țării, iar duminică, regiuni din vest, sud-vest și centru.

Se vor acumula cantități mari de apă, peste 30 – 40 de litri pe metru pătrat.

Dacă la munte se anunță ploi torențiale, la mare vremea va fi frumoasă, cu o probabilitate scăzută de precipitații, dar cu vânt în rafale.

„La mare, sâmbătă va fi o zi cu vânt moderat, undeva la 45-55 kilometri pe oră, temperaturi de până la 24 de grade, și vor fi șanse de ploi. Duminică, va pătrunde o masă de aer mai rece, cu maxime undeva la 22 de grade pe timpul zilei, dar cerul va fi mai mult senin. Temperatura apei va fi undeva pe la 18-20 de grade”, potrivit meteorologului Mihai Timu.

Și în Capitală, conform ANM, valorile termice vor scădea ușor. Temporar cerul va avea înnorări, iar după-amiaza și seara va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 12 grade Celsius.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite