Cât ne mai bucurăm de temperaturi de vară. Unde se schimbă vremea radical și ce ne așteaptă

0
Publicat:

Ne bucurăm de vremea de vară în continuare. Cel mai cald se anunță în Lunca Dunării, unde maximele vor atinge 28 grade Celsius. Vor fi înnorări temporare în nordul țării, cu precădere la munte și în sudul extrem, unde va ploua slab seara și dimineața.

Toamnă cu vreme neobișnuit de caldă FOTO Shutterstock
Toamnă cu vreme neobișnuit de caldă FOTO Shutterstock

Miercuri, 4 octombrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse averse posibil însoțite de descărcări electrice, în special seara și noaptea, în vestul, centrul, estul țării și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 grade, iar cele minime între 5 și 17 grade. Dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață.

În București, vremea va fi frumoasă și caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

Minime de 3 grade Celsius în depresiuni

Joi, 5 octombrie, avem parte tot de vreme frumoasă. Meteorologii anunță că vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 grade, iar cele minime între 2…3 grade în depresiuni și 16 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zona montană, precum și în centru și est, unde izolat vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

În Capitală, valorile termice se vor menține peste cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Dimineața și noaptea va fi ceață

Vineri, 6 octombrie, vremea va fi în general frumoasă și va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată în sud și în sud-est, iar în restul țării valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în special după-amiaza și seara, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe, mai ales la munte și în sudul extrem. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului pe alocuri în zona montană (rafale în jurul a 60 km/h pe creste), precum și în Moldova și în Dobrogea (cu până la 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 25 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile intramontane și 13…15 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, cu precădere pe văi și în depresiuni, se va semnala ceață.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibil ploi foarte slabe, trecătoare, mai ales în orele serii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…25 grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite