Harghita, polul frigului. Minus 1,3°C la Miercurea-Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

0
Publicat:

Staţia meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat, marţi dimineaţa, o minimă de minus 1,3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional în zonele locuite din această toamnă, anunță Agerpres.

A căzut brumă pentru prima dată în acest an FOTO Adevărul
A căzut brumă pentru prima dată în acest an FOTO Adevărul

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Cristina Blaga, a precizat pentru AGERPRES că minima de minus 1,3 grade Celsius de la Miercurea-Ciuc s-a înregistrat pe fondul unui cer senin şi a unei presiuni atmosferice ridicate, care au favorizat scăderea temperaturii.

De asemenea, la Joseni s-a înregistrat valoarea de 0,2 grade Celsius, la Topliţa au fost 1,2 grade iar la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat 4,6 grade Celsius. La staţia de munte Bucin s-au consemnat 3,3 grade Celsius.

Meteorologul Cristina Blaga a adăugat că în Harghita a fost şi prima dimineaţă din această toamnă când a căzut brumă. Valoarea înregistrată marţi este obişnuită pentru judeţul Harghita, şi în dimineţile următoare existând condiţii pentru ca temperaturile să fie la fel de scăzute.

Sursa citată a mai arătat că temperatura cea mai scăzută a zilei de 3 octombrie în Harghita s-a înregistrat în anul 1983, la Miercurea-Ciuc, când termometrele au arătat minus 5,9 grade Celsius.  

Maxime de 26 grade Celsius

Cu toate acestea, meteorologii anunță că vremea se va încălzi în următoarele zile. Marți, 3 octombrie, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi, devenind uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 26 grade, iar cele minime între 6 şi 15 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 2…3 grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă, îndeosebi în centrul teritoriului.

În București, meteorologii anunță vreme caldă. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…25 grade, iar cea minimă de 10…11 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, spre 9 grade.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite