Zeci de persoane au protestat în Capitală pentru oprirea defrişărilor din Parcul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două hectare de teren din Parcul Tineretului au fost retrocedate FOTO Adevărul
Două hectare de teren din Parcul Tineretului au fost retrocedate FOTO Adevărul

Zeci de persoane au protestat, sâmbătă, în parcul Tineretului din Capitală şi au cerut autorităţilor să oprească defrişarea a două hectare de teren unde a început construcţia unui ansamblu imobiliar.

Locuitorii din zonă spun că şantierul a fost deschis fără autorizaţii, tăierea copacilor se face în miez de noapte, iar autorităţile nu intervin pentru a opri construcţia.

În luna martie a acestui an, câţiva copaci din Parcul Tineretului au fost tăiaţi chiar din locul unde ar urma să fie ridicat un complex imobiliar, potrivit digi24.ro

Acum, după trei luni, zeci de oameni au ieşit să protesteze, nemulţumiţi că distrugerea parcul Tineretului nu s-a oprit. „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!”, au îndemnat manifestanţii.

În Parcul Tineretului, două hectare din spaţiul verde, cu aproape 500 de copaci, au fost retrocedate.

Proprietarul s-a apucat de construit în baza unei autorizaţii eliberate de Primăria Sectorului 4. Nu a primit însă şi avizul de defrişare de la Primăria Capitalei.

„Am făcut reclamaţii peste tot, toţi foarte reticenţi, ce să facem noi, să-i punem să planteze copacii înapoi? Da, au defrişat ilegal şi au dat 40 de mii amendă către Garda de Mediu, 5 mii de lei către Poliţia Locală, daca nu-i contestă şi pe ăştia şi ei continuă să îşi facă parcul imobiliar de milioane de euro”, spune Robin Simion, iniţiatorul protestului.

„Nu au aviz de defrişare, ştim sigur asta, avem răspuns de la Ministerul Mediului şi totuşi dânşii defrişează zi de zi, cu topoare, la 5 dimineaţa, cu camionul în cursul zilei, cu buldozerul, la fel”, spune Elena Iancu, preşedintele Asociaţiei de locatari.

Războiul localnicilor cu actualul proprietar a început în 2003, atunci a când terenul a fost revendicat pentru prima dată. În zonă ar trebui să apară şase blocuri a câte trei etaje. În lipsa unei reacţii din partea autorităţilor, locuitorii din zonă au făcut şi plângeri penale pe numele constructorilor.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Zeci de pomi au fost tăiaţi în Parcul Tineretului din Capitală

Zeci de copaci au fost tăiaţi în Parcul Tineretului din Capitală de către proprietarul care deţine terenul de acolo, după cum a anunţat preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“, Nicuşor Dan. Primăria Capitalei a anunţat că defrişările au fost făcute fără aviz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite