Vlad Pascu conducea cu 102 kilometri pe oră în momentul tragediei din 2 Mai VIDEO

0
Publicat:

Expertiza în cazul accidentului de la 2 Mai arată că Vlad Pascu rula cu o viteză de peste 102km/oră la momentul impactului cu victimele.

Imagini de pe camere cu accidentul de la 2 Mai. SURSA Adrian Cuculis
Imagini de pe camere cu accidentul de la 2 Mai. SURSA Adrian Cuculis

„Se conturează și mai mult ipoteza inițială asupra faptului că Pascu a plecat de la fața locului având percepția că dacă nu are nicio mașină în spate care să fi văzut accidentul, ar putea să scape. Acest lucru rezultă și din faptul că a oprit doar câteva secunde apoi și-a continuat deplasarea. Cu atât mai mult este necesară schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor. Expertiza mai arată că Pascu făcea slalom pe drum și rula în afară părții carosabile”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

În acest moment Vlad Pascu este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Avocatul Robertei, una dintre victimele lui Pascu, consideră că tânărul a știut prea bine ce consecințe vor avea faptele sale, astfel că ar merita să-și petreacă restul vieții după gratii.

Vlad Pascu a speriat stațiunea 2 Mai cu multe ore înainte de a comite accidentul mortal, în condițiile în care acesta se plimba haotic, cu mare viteză, în bolidul său Mercedes, alături de alți tineri. Tineri care au rămas și până astăzi necunoscuți publicului larg.

„Erau 5 tineri, băieți și fete, claie peste grămadă într-o mașină de 4 locuri cu indulgenţă. La ce depășire de coloană a făcut tinerelul de la volan, cu 120 km/h, dacă nu-l lăsa cel de pe contrasens să se replieze, 5 tineri erau istorie“, povestește un martor care l-a văzut pe Vlad Pascu cu câteva ore înainte de accident.

Această tragedie a trezit Ministerul de Interne, care a declarat război traficanților de droguri și șoferilor drogați. Nu trece nicio zi fără ca autoritățile să raporteze că au prins un șofer drogat la volan, însă ministrul Cătălin Predoiu a recunoscut că lupta cu drogurile pare pierdută, cel puțin când vine vorba de adulți, astfel că doar tinerii ar putea fi salvați în viitor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite