Viscolul paralizează traficul feroviar. Mai multe trenuri de călători au rămas în câmp

0
Publicat:

Furtuna PIA care s-a dezlănțuit în țara noastră cu puterea unui uragan face prăpăd! Ninsoarea abundentă și viscolul au blocat mai multe drumuri din țară, în timp ce vântul a doborât copaci pe sinele de cale ferată. Este motivul pentru care două trenuri sunt blocate la această oră în câmp.

trenuri jpeg

Vântul puternic care suflă cu intensitate în majoritatea regiunilor din țară a dus la prăbușirea unor copaci peste liniile de tensiune, provocând întreruperi temporare ale circulației pe anumite segmente ale căilor ferate.

Un incident grav a avut loc în jurul orei 12:40, între stațiile Petroșani și Crivadia. Conform CFR, mai mulți copaci s-au prăbușit peste liniile de tensiune, iar incidentul a paralizat circulația feroviară în zonă. Două trenuri sunt puternic afectate de această situație, IR 1836, care efectuează ruta Cluj Napoca - București Nord, va fi redirecționat până la stația Baru Mare. La fel, IR 1823, care călătorește de la București Nord spre Deva, și care va ajunge doar până la stația Petroșani.

„Ca urmare a deranjamentului ce s-a produs din cauza vremii nefavorabile la infrastructura feroviară dintre stațiile Petroșani – Baru Mare hc, a fost suspendată astăzi 23 decembrie a.c., pe distanța Baru Mare hc – Petroșani și retur, circulația trenurilor R 2710 și R 2711 Simeria – Baru Mare hc – Petroșani și retur. Acestea circulă pe distanța Baru Mare hc – Simeria și retur”, se arată într-un comunicat CFR. 

Autoritățile feroviare și echipajele de intervenție sunt mobilizate pentru a remedia rapid situația și a permite reluarea circulației pe aceste segmente ale căilor ferate. În prezent, se efectuează lucrări de îndepărtare a copacilor căzuți și de reparare a liniilor de contact afectate.

„În cursul acestei dimineți,, circulația trenurilor CFR Călători pe secția Ilva Mică -Floreni s-a  desfășoară cu dificultate din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între stațiile Silhoasa- Larion. Circulația feroviară între Silhoasa și Larion a fost redeschisă în condiții de siguranță la ora 12:52. Totodată, această întrerupere temporară a condus și la afectarea circulației trenului IR 1833 Iași – Timișoara Nord”, au mai transmis reprezentanții CFR. 

Furtuna Pia lovește România cu puterea unui uragan

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de viscol pentru zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi o alta pentru zona înaltă a Carpaţilor Orientali, precum şi o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru sudul Transilvaniei, vestul şi sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi dealurile subcarpatice ale Moldovei.

Cum va fi vremea îmn Ajunul Crăciunului 

Duminică, 24 decembrie, între orele 3:00 şi 20:00, va fi Cod portocaliu în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali (la peste 1.500 m), unde se va înregistra viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăşi 110-120 km/h, vizibilitatea va fi foarte redusă şi zăpada troienită. De asemenea, de duminică, de la ora 20:00, până luni, la ora 10:00, în zona înaltă a Carpaţilor Orientali (la peste 1.500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăşi 110-120 km/h, vizibilitatea va fi foarte redusă şi zăpada troienită.

Vremea în prima zi de Crăciun 

Luni, 25 decembrie, vântul va continua să prezinte intensificări, local în nord-vest, centru, est şi sud-est, precum şi la munte. Codul galben de vânt puternic va fi în vigoare de duminică, ora 3:00, până luni, la ora 10:00, interval în care vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul şi sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general de 55-65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăşi 80-90 km/h.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite