VIDEO Povestea Sophiei Guger, care şi-a văzut mama omorâtă de propriul tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sophie Guger, o fetiţă în vârstă de şapte ani, din Austria, a fost martoră la uciderea mamei ei, de naţionalitate română, făptaşul fiind chiar tatăl ei, care ar fi abuzat de fată în mod repetat. După crimă, Sophie a fost încredinţată bunicilor paterni, dar bunica din partea mamei luptă pentru custodia ei, pentru că susţine că are motive să se teamă pentru viaţa micuţei.

Ruxandra Roangheşi l-a întâlnit în 1997, în Austria pe Christoph Guger. Cei doi s-au căsătorit, iar din relaţia lor s-a născut în 2006 o fetiţă, pe nume Sophie. Ruxanda a descoperit abuzurile soţului ei abia când fetiţa a împlinit 2 ani. Bunica fetiţei, o româncă din Baia Mare stabilită în Austria, a susţinut, într-o declaraţie dată celor de la TVR, că Guger şi-a abuzat fetiţa încă de mică, de când Sophie avea nouă sau 10 luni. „Am zis poate că mi s-a părut, pentru că el era o fire liniştită, era de treabă. Eu l-am îndrăgit”, a declarat Minerva Roangheşi.

În toamna anului 2012, la scurt timp după ce a băgat divorţ, Ruxandra a fost înjunghiată mortal de soţul ei în apartamentul lor din Viena. Potrivit Ziua News, Sophie a fost martoră la oribila crimă.

În dosarul de divorţ, Ruxandra a depus o scrisoare în care descria, cu lux de amănunte, felul în care şotul ei i-a abuzat fiica timp de atâţia ani. Potrivit TVR, Christoph Guger, aflat momentan în arest, nu a fost acuzat de crimă, ci de lovituri cauzatoare de moarte, aşa că cetăţeanul austriac ar putea sta după gratii doar câţiva ani.

După crimă, fetiţa a fost încredinţată bunicilor paterni, însă după ce a povestit atrocităţile la care este supusă de bunicul ei, Sophie a fost plasată sub protecţia autorităţilor. După o săptămână, fetiţa a fost mutată de la Protecţia Copilului, din Viena, la un centru de criză din Steyr, unde locuiesc bunicii paterni. Câteva zile mai târziu, un judecător din Steyr a decis schimbarea componenţei comisiei de examinare pe motiv că lucrează prea încet şi a numit un psiholog care, după trei zile, a hotărât să o trimită pe fetiţă înapoi la bunicii paterni.

Minerva Roangheşi susţine că nimic bun nu se poate întâmpla cu fetiţa atât timp cât de cazul ei se ocupă Judecătoria din Steyr, unde bunicul patern este angajat ca informatician. Femeia încearcă cu disperare să obţină custodia nepoatei ei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite