VIDEO  Imagini şocante: Poliţia Animalelor a salvat 41 pisici ţinute ani de zile în bucătăria unui apartament din Sectorul 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pisicile erau ţinute pe un întuneric beznă FOTO Captură video
Pisicile erau ţinute pe un întuneric beznă FOTO Captură video

Poliţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a descoperit şi finalizat un caz şocant: 41 de pisici erau ţinute de ani de zile la limita supravieţuirii, în beznă, în bucătăria unui apartament aflat în sectorul 6.

Poliţia Animalelor a salvat cele 41 de pisici care îşi duceau zilele înghesuite în întuneric, într-un spaţiu de opt metri pătrati, unde unele apucaseră şi 15 ani de beznă. Când au văzut lumina pentru prima dată, pisicile s-au înghesuit una peste cealaltă. Cele mai multe erau atât de slabe încât se aflau la un pas de moarte, arată Poliţia Locală într-un comunicat. 

 Ce au văzut inspectorii Poliţiei Animalelor atunci când au intrat în apartament? În cuptor dormeau cinci pisici. În congelator erau alte trei, iar pe bufet vreo 15 se căţărau una peste cealaltă. Colţarul era rupt şi murdărit, iar aerul era îmbâcsit de un miros acru, intepător. La o primă numărătoare au ieşit 22 de feline. Unele gestante. La o a două numărătoare, din colţuri întunecate, au mai apărut vreo 15. Pană la urmă, toate cele 41 de pisici au dat ochii cu salvatorii lor.  

 Acţiunea de salvare a durat câteva zile. Multe dintre ele nu au putut fi transportate fiindcă au devenit deosebit de agresive. Diagnosticul, după recuperare, a fost acelaşi pentru tot lotul: niciun animal nu era castrat. Toate aveau plăgi cutanate, infecţii şi erau subnutrite. 

 La începutul lunii martie, Poliţia Locală a primit o sesizare privind situaţia din apartamentul aflat în sectorul 6 al Capitalei. Vecinii reclamau că trăiesc într-un miros insuportabil, venit dintr-un apartament care se transformase, practic, în adăpost pentru pisici. În urmă sesizării, lucrătorii Serviciului Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Localeau luat legătura cu proprietarii felinelor, în încercarea de a-i convinge de gravitatea situaţiei. După o perioadă de insistente, aceştia au fost de acord cu preluarea animalelor de către o asociaţie. 

 Proprietarii felinelor au explicat cum s-a ajuns la această situaţie: din milă. La început au avut trei pisici. Pentru că nu le-au castrat, s-au înmulţit necontrolat. Nu au avut bani pentru sterilizare şi aşa au ajuns să tină în casă aproape patru duzini de pisici. 

 Cele 41 de pisici au fost preluate de către poliţiştii locali şi reprezentanţii asociaţiei Cârpe. Au fost transportate la o clinică veterinară, pentru un prim ajutor. Urmează tratamente îndelungate. Trebuie fie curăţate, vaccinate şi sterilizate. Apoi, vor fi date spre adopţie. 

 Pentru incălcarea Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, proprietarii pisicilor au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Poliţia Animalelor urmând a face verificări periodice în locaţia respectivă pentru a se asigură că acolo nu vor mai fi adăpostite alte pisici. 

.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite