VIDEO Cum cere scuze CEO-ul Boeing pentru cele două prăbuşiri ale avioanelor 737 MAX. Ce sistem este de vină pentru cele două accidente aviatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dennis Muilenburg CEO Boeing
Dennis Muilenburg CEO Boeing

Dennis Muilenburg, CEO-ul de la Boeing, a cerut scuze pentru cele 346 de vieţi pierdute în accidentele aviatice din Indonezia şi Etiopia, în care au fost implicate avioane Boeing 737 MAX 8.

Într-o declaraţie publicată pe site-ul companiei împreună cu un mesaj video, Muilenburg admite rolul jucat de sistemul MCAS în prăbuşirea celor două aeronave Boeing şi şi-a cerut scuze, relatează Washington Post.

”Nouă, la Boeing, ne pare rău pentru vieţile pierdute în recentele accidente cu 737 Max” a scris el. ”Nu-mi amintesc un moment mai sfâşietor în toată cariera mea la această companie”, a mai completat oficialul.

Reamintim că, ancheta a arătatat că piloţii avionului Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines, prăbuşit luna trecută la scurt timp după decolare, au respectat procedura de urgenţă stabilită de constructor, dar nu au reuşit să preia din nou controlul aparatului.

Avionul Ethiopian Airlines s-a prăbuşit pe 10 martie, la câteva minute de la decolarea de la Addis Abeba, provocând decesul tuturor celor 157 de persoane aflate la bord.

Accidentul, cel de-al doilea în care a fost implicat un avion Boeing 737 MAX 8 în interval de cinci luni, a dus la oprirea la sol în toată lumea a întregii flote de avioane de acest tip.

Un avion 737 MAX 8, aparţinând companiei indoneziene Lion Air, se prăbuşise în mare, în largul Indoneziei, în octombrie, tragedie în care au murit 189 de oameni.

737

Accidentul din Indonezia a determinat compania Boeing să emită consemne de urmat în cazuri de urgenţă pentru deconectarea sistemului automat de stabilizare în zbor şi reluarea pilotajului manual.

Acest sistem, denumit MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System) a fost conceput special pentru 737 MAX pentru a corecta o anomalie aerodinamică legată de greutatea mai mare a motoarelor. El este suspectat că a jucat un rol cheie în cele două tragedii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite