Victor Negrescu, în două scrisori către Dragnea: România riscă ruşinea de a fi condamnată la CJUE în timp ce deţine Preşedinţia Consiliului UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România riscă să i se aplice amenzi de milioane de euro printr-o condamnare la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în timp ce va deţine Preşedinţia Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, l-a avertizat recent ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu (PSD), pe şeful PSD, Liviu Dragnea, în două scrisori intrate în posesia HotNews.ro.

Motivul unei eventuale condamnări a României îl constituie neadoptarea legii de prevenire şi combatere a spălării banilor de către România, pentru întârzierea căreia social-democratul Negrescu a indicat printre responsabili Ministerul Justiţiei, condus de Tudorel Toader, susţinut de ALDE. Şi premierului Vicorica Dăncilă i-a transmis MAE note de informare privind necesitatea promovării rapide a proiectului legii împotriva spălării banilor, scrie Hotnews.

În 19 iulie 2018, Comisia Europeană a luat decizia de a da România în judecată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), pentru că nu a transpus în legislaţia românească o directivă europeană din 2015, de prevenire şi combatere a spălării banilor şi a finanţării terorismului. În 29 august Comisia a depus efectiv la CJUE acţiunea împotriva României.

Aşa se face că tot pe 19 iulie şi pe 29 august, ministrul delegat pentru Afaceri Europene din Ministerul Afacerilor Externe, Victor Negrescu, i-a trimis preşedintelui PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, două scrisori în care a avertizat că România nu a adoptat legea privind prevenirea şi combaterea spălării banilor, prin care ar fi trebuit să transpună Directiva 2015/849/UE.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite