Vela: „În ultimii cinci ani, la nivelul MAI au plecat din sistem peste 30.000 de persoane“. Cum se va micşora deficitul de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politisti

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, că în ultimii cinci ani peste 30.000 de persoane au plecat din Minister, 7.000 doar în anul 2019. În aceste condiţii, deficitul de personal a ajuns la 21% la ofiţeri şi 12% la agenţi, fiind dispuse mai multe măsuri pentru acoperirea deficitului.

”În ultimii cinci ani, la nivelul MAI au plecat din sistem peste 30.000 de persoane. Doar la nivelul anului trecut s-au înregistrat peste 7.000 de plecări, dintre care peste 6.500 ca urmare a accesării dreptului la pensie, peste 1.000 de ofiţeri şi peste 5.500 de agenţi de poliţie, maiştri militari şi subofiţeri”, a anunţat, joi, ministrul Marcel Vela. 

Potrivit acestuia, deficitul de personal este foarte mare. ”În prezent, deficitul de poliţişti şi de cadre militare este de peste 21% pentru ofiţeri şi peste 12% pentru agenţi, maiştri şi subofiţeri. Pentru reducerea deficitului de personal am aprobat, pentru perioada următoare, demararea procedurilor de concurs în vederea încadrării a 2.073 de posturi de execuţie de ofiţer, prin trecerea agenţilor de poliţie, maiştrilor şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor. De asemenea, în scopul acoperirii deficitului de personal din IGaV am aprobat deblocarea a 33 de posturi de piloţi, ingineri aviaţie şi subofiţeri  în vederea încadrării directe şi prin rechemare”, a precizat ministrul. 

Vela a anunţat că, după jumătatea lunii decembrie, vor fi încadraţi cei peste 1.700 de absolvenţi ai şcolilor de poliţie. ”Ulterior, vom continua şi cu alte măsuri pentru a reduce deficitul de personal, inclusiv prin încadrări din sursă externă. Am luat toate aceste decizii pentru că scopul nostru este să protejăm românii”, a mai afirmat Vela. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite