Vameşi din România şi Serbia, implicaţi în contrabanda cu ţigări. Suma uriaşă confiscată de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DIICOT a confiscat două pachete din plastic conţinând sumele de 190.835 euro şi 10.000 lei.
DIICOT a confiscat două pachete din plastic conţinând sumele de 190.835 euro şi 10.000 lei.

Mai mulţi lucrători vamali de la Punctul de Trecere Porţile de Fier I, dar şi colegi de-ai lor din Serbia au fost implicaţi în contrabanda cu ţigări. Baxurile de ţigarete erau transportate în România, cu TIR-ul, apoi erau vândute de alţi membri ai grupării organizate. Procurorii DIICOT au făcut opt percheziţii, în urma cărora au ridicat ţigări fără timbru în valoare de circa 200.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al DIICOT, şoferul unui camion şi un alt bărbat din Drobeta Turnu Severin au fost reţinuţi 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă şi complicitate la infracţiunea de contrabandă.

”În perioada martie 2020 – mai 2020, inculpaţii D.M. şi C.N., împreună cu un alt cetăţean sârb, s-au constituit într-un grup infracţional organizat, ce avea ca scop săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că cetăţeanul sârb procura ţigările de contrabandă de pe teritoriul Serbiei, iar pentru introducerea acestora în România, era folosit un autovehicul tip camion condus de către inculpatul C.N. La grupul infracţional organizat au aderat şi lucrători vamali din punctele de trecere a frontierei, atât din Serbia cât şi din România, care aveau rolul de a asigura trecerea în condiţii de siguranţă a tirului încărcat cu ţigări de contrabandă”, se arată în comunicat.

Odată intrate în ţară, ţigările erau vândute en detail.

Contrabanda tigari FOTO DIICOT

”După introducerea ţigărilor în România, acestea erau preluate de inculpatul D.M., care se asigura că nu există filtre ale poliţiei şi autovehiculul încărcat cu ţigări poate circula fără a fi oprit pentru eventuale controale, dirijând totodată şoferul autovehiculului către locul de depozitare aflat în apropierea oraşului Drobeta Turnu Severin, de unde  ţigările erau vândute către alţi membrii grupării infracţionale ce se ocupau cu comercializarea lor en detail”, mai arată sursa citată.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au făcut joi, 8 percheziţii în urma cărora au fost ridicate 110.697 pachete de ţigări, provenind din contrabandă şi două pachete din plastic conţinând sumele de 190.835 euro şi 10 000 lei.

În cursul zilei de vineri, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite