Vâlcov se întâlnea în cimitir cu ceilalţi suspecţi pentru a primi „comisionul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov FOTO Marian Iliescu
Darius Vâlcov FOTO Marian Iliescu

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, se întâlnea cu primarul Slatinei, Mirel Prina, şi cu afaceristul Lucian Petruţ Şuşală în cimitir, conform referatului cu propunere de arestare emis de DNA pe numele ultimilor doi. Acesta era doar unul dintre locurile în care Vâlcov a primit sume de bani cuprinse între 400.000 şi un milion de lei.

Procurorii DNA arată că ministrul a primit banii de la Petuţ Şuşală care a obţinut contracte în urma unor licitaţii trucate, în sediul SC Tehnologica Radion. Beneficiarul final al acestor contracte era Compania de Apă Olt.

"La momentul efectuării plăţilor de către Compania de Apă Olt, Vâlcov Darius se prezenta la sediul SC Tehnologica Radion, după ce îl suna în prealabil pe telefonul mobil aspecte confirmate de angajaţi. Remiterea sumelor de bani către Vâlcov s-a realizat în pungi de plastic în tranşe cuprinse între 400.000 şi 1.000.000 de lei, provenienţa banilor remişi fiind justificată de omul de afaceri ca fiind din vânzarea unor terenuri proprietate personală sau din retrageri în numerar din contul personal", se arată în referatul cu propunere de arestare.

Pe lângă livrarea banilor, la întâlnirile din cimitr se purtau discuţii şi pe subiectul unor presupuse verificări ale oamenilor legii. În 24 februarie, anchetatorii au interceptat următoarea discuţie:

"Timofte Bogdan Petre: Şi zice… Şi zice că ar fi zis Darius săptămâna trecută, cât am stat noi pe aici în Bucureşti, s-au dus, s-au întâlnit în cimitir şi au vorbit şi...

Mocanu Marian Alexandru: Îm?
Timofte Bogdan Petre: Şi zice că ar fi zis Darius: „Bă, dacă se ajunge la nu ştiu ce…”, cu o lacrimă aşa în colţ s-a întors şi a zis ă… „Eu mi le asum pe toate. Nu o să vă las pe niciunu’ aşa.”
…[…]…
Timofte Bogdan Petre: Decât atâta i-am spus aseară când m-am despărţit de el şi o să-i mai spun încă o dată şi dacă mă cheamă să vorbesc cu DARIUS: „Fraţilor, gândiţi-vă bine, nu sunt numai eu, Bogdan Timofte, în chestia asta, pulifriciu’. Suntem toţi. O luăm toţi. Da? Nu uitaţi că am doi copii.” Mânca-v-aş [cuvânt obscen] voastră să v-o mănânc. Ştii cum e vorba aia: „Fiecare îşi păzeşte pielea!” La o adică, când vezi că toată lumea fuge în stânga, în dreapta. Se debarasează de tine ca de o măsea stricată la o… la o chestie de asta".

Potrivit aceluiaşi referat, au fost distruse mai multe documente şi hard disck-uri la solicitarea lui Lucian Petruţ Şuşală care a-ncercat astfel să scape de un control al Agenţiei Naţionale De Administrare Fiscală - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. În acest context, anchetatorii amintesc de "consultarea permanentă şi influenţarea" lui Darius Vâlcov, ministru al Finanţelor, de a interveni în activitatea de control desfăşurată de Agenţia Naţională De Administrare Fiscală - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Ministrul Darius Vâlcov a fost, vineri seară, audiat la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă că este suspect de trafic de influenţă. La părăsirea sediului, Vâlcov a spus că este nevinovat şi a negat că ar fi luat mită.

În acelaşi dosar, mai sunt urmăriţi penal şi primarul din Slatina, Minel Prina, suspectat de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, şi Lucian Petruţ Suşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina, ambii fiind prezentaţi sâmbătă după-amiază cu propunere de arestare. Prina este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Anchetatorii au mai dispus cercetarea sub control judiciar a lui Bogdan Petrică Timofte şi a lui Cristian Constantin Tomescu, suspectaţi de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite