USL: "Nu vom accepta cererea Parchetului în cazul lui Victor Dobre/Barroso trebuie să ţină cont de faptul că suntem parteneri egali în UE"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat sâmbătă că USL va cere Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesizeze în cazul incerceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre şi Ioan Rus, care ar fi fost făcute ilegal, menţionând că, în Parlament, USL nu va accepta solicitarea Parchetului General privindu-l pe Dobre.

Concret, Mănescu a precizat că unul Ioan Rus, în calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT şi, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat că-i sunt interceptate convorbirile. 

În plus, Ramona Mănescu a menţionat că parlamentarii USL nu vor accepta introducerea în dezbatere a solicitării Parchetului General în cazul fostului ministru Victor Paul Dobre şi nici nu vor vota în favoarea începerii urmăririi penale acestuia.

"USL constată că în acest moment se folosesc toate mijloacele de presiune pentru a bloca validarea de către Curtea Constituţională a referendumului care l-a demis cu un vot covârşitor al populaţiei, de 7,4 milioane de voturi, pe domnul preşedinte Traian Băsescu", a declarat Ramona Mănescu. 

Potrivit acesteia, "unul dintre aceste mijloace de presiune pare să fie astăzi Parchetul General, foarte apropiat domnului Traian Băsescu şi foarte drag preşedintelui suspendat, prin sesizarea pe care a adresat-o Parlamentului şi publicarea in extenso a convorbirilor telefonice dintre miniştri ai Guvernului României, dintre care unul membru CSAT, şi care, conform legii, ar fi trebuit avertizat asupra înregistrărilor convorbirilor lui". 

Europarlamentarul PNL a calificat solicitarea Parchetului de avizare a începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru delegat pentru Administraţie Victor Paul Dobre drept "un abuz". Mai mult, Mănescu a mai susţinut cã România s-ar fi întors "în anii '50 ai proceselor politice". "Indiferent ce motivaţie au înregistrările, publicarea lor este însă o jalnică diversiune stalinistă pentru a şantaja şi denigra instituţiile statului", a susþinut Mănescu. 

"USL solicită CSM să se autosesizeze urgent în raport cu acest demers al Parchetului General, demers în care Parchetul devine un arbitru politic într-o criză constituţională", a declarat europarlamentarul PNL. 

Ramona Mănescu a mai precizat că sesizarea Parchetului adresată Parlamentului în cazul lui Dobre este "o formă de presiune inacceptabilă, iar din punctul de vedere al parlamentarilor USL aceastp sesizare nu va fi acceptată în legislativ şi, cu siguranţă, nu va fi pusă pe ordinea de zi a legislativului".

Europarlamentarul PNL a arătat că solicitarea Parchetului în cazul lui Dobre va fi analizată la nivelul Comisiei juridice, iar în acel moment parlamentarii USL îşi vor putea exprima punctul de vedere împotriva solicitărilor formulate de procurori.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaþilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Ramona Mănescu: "Barroso trebuie să ţină cont de faptul că suntem parteneri egali în UE"

Cât priveşte scrisoarea transmisă premierului Victor Ponta de preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, europarlamentarul Ramona Mănescu a susţinut că aceasta ar fi fost "interpretată de o anumită parte a mediei, favorabilă domnului Băsescu, ca fiind în favoarea domnului Băsescu, ceea ce este complet fals''. 

Europarlamentarul PNL a adăugat că europarlamentarii USL vor iniţia o dezbatere în Parlamentul European pe această temă, deoarece "trebuie precizat că România este un stat membru al UE şi NATO, cu drepturi depline în UE şi NATO" şi, nu un stat aflat sub monitorizarea permanentă a Comisiei Europene. 

"Domnul Barroso trebuie să ţină cont de faptul că suntem parteneri egali în UE", a conchis europarlamentarul Ramona Mănescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite