UPDATEA Traian Băsescu, la Curtea Supremă în dosarul „Demisia în 5 minute“. Instanţa a rămas în pronunţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a venit, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă un dosar în care un bărbat din Craiova, Ioan Şerb, reclamă că procurorii nu l-au trimis în judecată pe fostul preşedinte pentru că nu şi-a ţinut promisiunea din 2007 de a demisiona în cinci minute dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie.

UPDATE ICCJ rămâne în pronunţare privind trimiterea la Judecătorie a dosarului în care Băsescu e acuzat că nu şi-a ţinut promisiunea din 2007 de a demisiona

Instanţa supremă urmează să decidă dacă va trimite Judecătoriei Sectorului 5 dosarul în care un bărbat din Craiova, Ioan Şerb, reclamă că procurorii nu l-au trimis în judecată pe fostul preşedinte Traian Băsescu. Acesta a declarat, miercuri dimineaţă, la ieşirea de la ICCJ, unde a stat aproximativ o oră, că "asta este pasiunea instituţiilor din România".

"Acum trebuie să merg la judecătorie. Aceasta este pasiunea instituţiilor din România", a spus fostul preşedinte la ieşirea de la instanţa supremă.

Băsescu a declarat, la intrarea în sediul insanţei supreme, că Ioan Şerb i-a cerut lui Tiberiu Niţu, când acesta era procurorul general al României, să fie deschis dosarul „Demisia în 5 minute“. Procurorii Parchetului instanţei supreme au deschis dosarul după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul, au făcut cercetări şi au dispus din nou închiderea cauzei.

La începutul lunii septembrie, Ioan Şerb a contestat la instanţa supremă decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale în cazul lui Traian Băsescu, dosarul având miercuri primul termen, potrivit News.ro.

Fostul preşedinte a spus că mai are şi alte dosare, printre care dosarul cu casa din strada Mihăileanu, care a fost redeschis, deşi fusese închis.

“Niţu a făcut un abuz, dar asta este viaţa. Djn câte ştiu, mai este încă un dosar, cu doamna Firea, în care nu mi s-a comunicat dacă mai sunt inculpate sau nu. Un dosar în care sunt acuzat de spălare de bani. Ăsta este cel mai umilitor din cele pe care le am. Să acuzi un preşedinte, după ce şi-a încheiat mandatul, că a spălat bani, este şi o lipsă de decenţă”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu, despre dosarul fiicei sale: Este absolut jenantă acuzaţia de instigare la abuz în serviciu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, că acuzaţia de instigare la abuz în serviciu care îi este adusă fiicei sale de către procurorii DNA este „absolut jenantă şi se vede că este fabricată de procurorul de caz".

Întrebat dacă se aşteaptă să fie citat ca martor în dosarul fiicei sale Ioana Băsescu, fostul preşedinte a spus că nu ştie dacă se va ajunge la această situaţie.

"Dacă vreţi să discutăm despre dosarul fiicei mele, din câte ştiu, spre exemplu, acea deja celebră instigare la abuz în serviciu este absolut jenantă ca acuzaţie şi fabricată, se vede că este fabricată de procurorul de caz”, a precizat Traian Băsescu.

Întrebat dacă îl vor afecta acuzaţiile care îi sunt aduse lui Vasile Blaga în dosarul de la DNA privind bani care ar fi fost obţinuţi ilegal pentru finanţarea campaniei electorale a PDL din 2012, Traian Băsescu a spus: „Nu, cu ce să mă afecteze? Eram preşedinte atunci”.

De asemenea, întrebat despre susţinerea unora dintre afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă privind teza de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care ar fi susţinute doar cu articole din ziare, Traian Băsescu a spus: "Nu ştiu ce înseamnă plagiat”.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite