UPDATE VIDEO Scandal între activişti şi poliţişti în centrul Capitalei. Un tânăr acuză că a fost împuşcat de un poliţist local

0
0
Un angajat al Poliţiei Locale Bucureşti a împuşcat în cap un tânăr
Un angajat al Poliţiei Locale Bucureşti a împuşcat în cap un tânăr

Un tânăr activist acuză că a fost împuşcat în cap, noaptea trecută, de un poliţist local în urma unui incident ce a avut loc în Centrul Vechi al Capitalei. Se pare că scandalul a izbucnit între mai mulţi activişti şi doi poliţişti de la Poliţia Locală când aceştia din urmă le-au cerut protestatarilor să se legitimize. Unul dintre tineri ar fi refuzat, iar poliţistul, şi el rănit în conflict, ar fi scos un pistol cu bile şi l-ar fi împuşcat.

UPDATE Mai multe persoane au fost duse la audieri în acest caz. Audierile continuă şi la această oră. Însă dimineaţă, tânărul rănit a fost la Institutul de Medicină Legală pentru a-şi scoate un certificat medico-legal în baza căruia îl va da în judecată pe poliţistul agresor. 

„Incidentul din Centrul Vechi a fost sesizat autorităţilor prin mai multe apeluri făcute la numărul unic de urgenţă 112, însă în momentul în care au ajuns un echipaj de poliţie pe Strada Artur Verona, scandalul se oprise”, spun anchetatorii.

Armele celor doi poliţişti au fost ridicate pentru a fi supuse unei expertize balistice. Tânărul care susţinea că a fost împuşcat a fost transportat la Spitalul Floreasca, după care a fost dus la Secţia 1, alături de mai mule persoane pentru audieri.  

Poliţiştii Capitalei continuă cercetările pentru ultraj, dar şi abuz în serviciu, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.


Un tânăr activist, neidentificat, dar despre care cunoscuţii săi de pe Facebook spun că este minor, acuză că a fost împuşcat de un poliţist local noaptea trecută, în jurul orei 01.00, pe strada Arthur Verona, unde în urmă cu câteva ore se încheiase unul dintre evenimentele Street Delivery. 

Tânărul ar fi fost somat de un angajat al Poliţiei Locale să se legitimize, scriu martorii pe contul de Facebook al jurnalistului Matei M. Bărbulescu de la Casa Jurnalistului, care a obţinut şi un video cu tânărul împuşcat. 

„Un poliţist de la secţia locală a împuşcat cu un pistol cu bile un activist. E ok, nimeni nu a murit. Nebunia a început după ce activistul a fost somant să se legitimeze. Ăla a zis "ok, dar mai întâi legitmaţi-vă dumneavoastră." Aşa că poliţistul a scos pistolul şi l-a întrebat "comentezi?" S-au luat la ceartă şi l-a împuşcat în cap. Prietenii activistului au sărit pe poliţist, iar unul dintre ei i-a dat poliţistului cu o sticlă în faţă. Atunci poliţistul a început să îndrepte pistolul în toate direcţiile”, scrie Matei M. Bărbulescu. 

impuscat foto captura video

Activistul a spus că se va legitima doar după ce o va face poliţistul. De aici, poveştile încep să se contrazică. Unii martori spun că poliţistul, enervat, a scos pur şi simplu pistolul cu bile şi l-a împuşcat pe tânăr în cap, după care „trăgea în toate direcţiile” pentru că prietenii tânărului „au sărit pe el”. Alţii povestesc că bătaia a izbucnit înainte şi că poliţistul ar fi fost lovit înainte de a scoate pistolul. 

În clipul publicat pe Facebook se vede însă cum poliţistul, vizibil iritat, flutură cu pistolul şi îi ameninţă pe cei prezenţi. În tot acest timp, tânărul se afla la pământ, în convulsii. 

SURSA VIDEO Cristian Vasile

Activistul a fost dus la spital. Potrivit martorilor, rana nu a fost una profundă. După spital, tânărul a fost dus la secţia de poliţie nr. 1 din Capitală, unde se afla încă la ora redactării acestei ştiri. 

UPDATE Poliţia ar fi reţinut noaptea trecută cel puţin o persoană în legătură cu incidentul de pe Verona. Mai mulţi cunoscuţi ai activistului Alexandru Alexe, care apare în clip având un schimb de replici cu poliţiştii după ce tânărul fusese împuşcat, a fost reţinut şi dus la Secţia de Poliţie Nr. 1, scriu prietenii pe Facebook. 

„I-a pus pistolul la cap, lipit de cap şi a tras! Are cel puţin trei bile în cap! –  striga din toate puterile Alex, un prieten al victimei. Sun la 112 şi cer o ambulanţă,  operatoarea se răsteşte la mine că de ce sunt nepoliticos şi de ce ţip aşa tare?! ‘Moare un om!’ –  îi urlu în telefon. ‘Trimite-ţi, dracului, o ambulanţă!’ – urlu. Trec 20 de minute, dar ambulanţa nu apare. Între timp, tânărul rănit pare că îşi dă duhul. Respiră sacadat, dă spasmodic din picioare, dar ambulanţa nu apare. Suntem în mijlocul Bucureştiului! Vin, în schimb jandarmii!! ‘Eliberaţi zona! Protejaţi perimetrul!’. Spritele se încing! Martori, tinerii, cu zecile, huiduie forţele de ordine! Minutele se scurg, victima sângerează, ambulanţa întârzie. Apare după aproape 30 de minute. I se acordă prim-ajutor timp de 15 minute, după care este dus la spital. Între timp, intru în conflict cu un poliţist (agent de la Secţia 1). Îmi tot cerea legitimaţia de ziarist şi îmi spunea să nu-l mai ating şi să nu mai ridic tonul. ‘Chemaţi, odată, ambulanţa aia’ – urlam eu. ‘Aici moare un om!!!’ Jandarmeria cum a venit aşa repede???”, scrie jurnalistul Cristian Botez pe Facebook. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite