UPDATE Vadim Tudor, audiat în dosarul în care este acuzat de fals, uz de fals şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul este acuzat de fals uz de fals şi abuz în serviciu (foto)
Europarlamentarul este acuzat de fals uz de fals şi abuz în serviciu (foto)

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor s-a prezentat miercuri la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care este acuzat de fals, uz de fals şi abuz în serviciu. Acesta a fost denunţat de Angela Bălan, fostă membră a PRM.

UPDATE Vadim Tudor a declarat la ieşirea din sediul Parchetului General, că Angela Bălan a fost dată afară din PRM pentru traseism politic.

"Această Angela Bălan a fost dată afară pentru traseism politic. Când o căutai, ea era pe la două-trei partide. Ea a fost şi în PNG şi râdeam cu colaboratorii mei despre faptul că o persoană de 60 de ani este în Partidul Noua Generaţie. Am fost întrebat şi am răspuns foarte clar că a fost exclusă când s-a constatat că ea nu a părăsit niciodată UNPR-ul lui Gabriel Oprea şi a fost vicepreşedinte al acelei formaţiuni şi preşedinta organizaţiei de femei", a precizat europarlamentarul.

De asemenea, Vadim a arătat că "este dreptul suveran al fiecărui partid politic de a comunica Autorităţii Electorale Permanete cine îndeplineşte condiţiile să ocupe o funcţie sau alta, iar persoana aceasta nu mai îndeplinea condiţiile".

Vadim Tudor a declarat la intrarea în instituţie că este pregătit să dea declaraţii în faţa anchetatorilor în legătură cu plângerea făcută de Angela Bălan.

De asemenea, europarlamentarul a precizat că vizitele la Parchet sunt obositoare, dar că acestea nu sunt menite să-l umilească.

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală pe numele lui Corneliu Vadim Tudor în dosarul în care este acuzat de fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu, după ce, în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013, ar fi întocmit şi semnat două adrese prin care a comunicat Autorităţii Electorale Permanente date nereale.

"Dosarul s-a constituit ca urmare a plângerii formulate de B.A.M. prin care solicită efectuarea de cercetări şi antrenarea răspunderii penale a europarlamentarului Vadim Tudor Corneliu, pentru faptul că, în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013, ar fi întocmit şi semnat două adrese prin care a comunicat Autorităţii Electorale Permanente date nereale ce au produs efecte juridice", se arată într-un comunicat al Parchetului Curţii Supreme.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor să fie repus în funcţia de preşedinte al PRM, după ce în luna iulie fusese exclus din partid şi înlocuit cu Gheorghe Funar.


Ştiri pe aceeaşi temă:

Vadim îl vinde pe Avram Iancu. La licitaţie. Contractul dintre fostul lider PRM şi Galeriile Artmark

C.V. Tudor, europarlamentar: „Există asemănări între cutremurele din Galaţi şi distrugerea cetăţilor Sodoma şi Gomora”

Reprezentanţii PE sunt consternaţi de comportamentul lui Vadim Tudor, însă nu iau nicio măsură împotriva sa

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite