UPDATE Traficul pe Valea Prahovei a fost reluat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul naţional 1 este foarte aglomerat, joi, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, coloana de maşini pe sensul de urcare spre munte întinzându-se pe cinci kilometri, poliţiştii recomandând şoferilor care se îndreaptă dinspre Bucureşti către Braşov să aleagă, ca rută alternativă, DN1 A.

UPDATE 19.40 Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că la ora 19.30 traficul rutier pe Valea Prahovei (DN1) se desfăşura normal, numărul de autovehicule scăzând considerabil faţă de orele prânzului.

În judeţul Mureş, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind sub 50 de metri, pe alocuri, chiar sub 10 metri. Fenomenul mai este semnalat, în judeţul Neamţ, pe DN15 Bacău – Bicaz, unde vizibilitatea este sub 25 de metri, în judeţul Bacău şi în judeţul Iaşi.

UPDATE 16.58: Circulaţia pe drumul naţional 1 se desfăşoară îngreunat, joi, în zona staţiunilor Azuga, Buşteni şi Sinaia, de pe Valea Prahovei, DN 1 fiind aglomerat atât pe sensul de urcare către munte, unde coloana de maşini se întinde pe aproximativ cinci kilometri, cât şi pe cel de coborâre, unde se circulă în coloană în special pe raza staţiunii Buşteni, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Prahova, potrivit Mediafax.

În aceste condiţii, poliţiştii le recomandă şoferilor care se îndreaptă dinspre Capitală către staţiunile montane din Prahova şi Braşov să aleagă ca rută ocolitoare DN 1 A Ploieşti - Braşov, care face legătura între cele două oraşe pe traseul Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele - Braşov.

Mii de turişti care au petrecut Crăciunul în staţiunile de pe Valea Prahovei se întorc acasă, joi, când se încheie perioada de cazare pentru cele mai multe dintre pachetele turistice de Crăciun.

În acelaşi timp, unii dintre turiştii care vor petrece Revelionul la munte se îndreaptă deja către staţiunile montane.

Poliţiştii se aşteaptă ca DN 1 să fie foarte aglomerat în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei în special în zilele de vineri şi sâmbătă, 28 şi 29 decembrie.


Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că joi după-amiază, la ora 13:15, maşinile circulau în coloană, bară la bară, pe Valea Prahovei (DN1), pe sensul de mers către Bucureşti, probleme fiind mai ales la Buşteni.

Poliţiştii de la Infotrafic le recomandă conducătorilor auto care pornesc din Braşov către Ploieşti să circule pe ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

De asemenea, poliţiştii avertizează că ”este posibil ca în orele următoare, când turiştii vor începe să circule cu maşinile dintr-o staţiune în alta, să se formeze coloane pe tot tronsonul Predeal – Comarnic”.

”Le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să efectueze manevra de depăşire doar după o temeinică asigurare”, mai spun cei de la Infotrafic.

Lucrări pe A2, ceaţă în Mureş şi Arad

Aceştia adaugă că joi, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, se desfăşoară lucrări de reparaţii pe tronsonul Lehliu-Gară – Drajna şi recomandă şoferilor să reducă viteza de deplasare la trecerea prin zonă. 

În judeţul Mureş, pe DN15(E578), între Reghin şi Topliţa, se circulă îngreunat din cauza ceţii, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 10 metri. Şi pe autostrada A1 Timişoara – Arad ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri pe tronsonul cuprins între kilometrii 495 şi 504, potrivit Centrului Infotrafic. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite