UPDATE Sorin Oprescu este examinat medical în Arestul Capitalei. Cererea prin care solicita să fie consultat într-un spital civil a fost respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, aflat în arest preventiv, nu va fi transferat la un spital civil, aşa cum a solicitat miercuri, acuzând probleme cardiologice. El va fi supus investigaţiilor medicale în arest.

UPDATE Sorin Oprescu este examinat medical în arest după ce Poliţia Capitalei a respins solicitarea depusă de edilul suspendat, care dorea să fie consultat de medicii cardiologi dintr-un spital civil. Oprescu ar putea ajunge într-un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii sau a Ministerulului Apărării Naţionale doar dacă la consultaţie este nevoie şi de aparatură specială, de care medicii din arest nu dispun.

Totdată, un comunicat de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) arată că Sorin Oprescu poate fi examinat, în locul de detenţie, de un medic nominalizat expres, urmând ca „personalul medical ce are în supraveghere persoanele reţinute/ arestate preventiv să permită efectuarea acestui consult la nivelul cabinetului medical din interiorul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă”.

UPDATE Medicul din arestul central al Poliţiei Capitalei susţine că nu a fost înştiinţat până în acest moment că Sorin Oprescu ar fi solicitat să-l consulte un doctor pe care să-l nominalizeze personal, arată Agerpres.

Comisia de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei i-a admis cererea de a fi consultat de cardiologi, după ce în ultimele zile a acuzat probleme medicale, dar specialiştii care au analizat solicitarea au recomandat ca acesta să fie dus la Spitalul Militar, potrivit Mediafax.

Sorin Oprescu ceruse să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, de trei dintre medicii săi curanţi, pentru probleme cardiace, printre aceştia fiind profesor dr. Dragoş Vinereanu şi profesor dr. Leonida Gherasim.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat miercuri că cererea a fost aprobată în regim de urgenţă, precizând că deşi Sorin Oprescu şi apărarea ar fi dorit să se aprobe un transfer la Spitalul Universitar de Urgenţă, sunt mulţumiţi de avizarea solicitării şi încrezători în serviciile medicale din Spitalul Militar.

„Important este să fie stabilizat şi fixată problema medicală, pentru a nu se agrava mai mult decât este acum, pentru că trebuie să iasă din arest aşa cum a intrat”, a spus Viorel Mocanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite