UPDATE Cristian Burci cumpără Adevărul Holding de la Dinu Patriciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acordul prin care se stabilesc detaliile preluării a fost semnat miercuri, la ora trei dimineaţa, după 20 de ore de negocieri, potrivit paginademedia.ro. Burci nu a vrut să dezvăluie valoarea tranzacţiei.

UPDATE 19.08 Adevărul Holding a anunţat într-un comunicat începerea negocierilor pentru preluare cu omul de afaceri Cristian Burci.

„Cristian Burci şi-a precizat cu aceastã ocazie intenţia de a cumpãra Adevãrul Holding, menţionând a semnat deja acordul care-i permite, conform legii, începerea negocierilor oficiale. El a adãugat nu s-a ajuns încã la finalizarea tranzacţiei, fapt pe care îl considerã realizabil în urmãtoarele zece zile. La rândul sãu, conducerea editorialã Adevãrul Holding a menţionat ziarele, revistele şi toate celelalte produse media ale trustului vor continua promoveze aceleaşi valori pe care le-au împãrtãşit constant publicului cititor“, se arată în comunicat.

O decizie finalã privind preluarea holdingului va fi anunţatã cel mai devreme în a doua parte a lunii septembrie, potrivit documentului.

***

„În zece zile vor fi finalizate actele de preluare“, a declarat Cristian Burci pentru paginademedia.ro. Potrivit aceleiaşi surse, omul de afaceri va prelua 100% din trustul de presă.

„Mă uit după o oportunitate în această zonă de mai multă vreme, iar Adevărul este o platformă extraordinară. Cred Adevărul Holding este o fabrică de conţinut care poate constitui o bază fantastică pentru tot ce înseamnă conţinut digital, foto, video etc. Cred avem cea mai mare fabrică de conţinut din România care poate merge către toate ecranele: computer, tabletă, Ipad, TV“, a declarat Burci.

Adevărul Holding se confruntă de mai multe luni cu probleme de lichiditate, iar surse din piaţă susţin că datoriile trustului se ridică la peste 30 de milioane de euro.

Cine este Cristian Burci

Cristian Burci nu este la prima întâlnire cu media. El a înfiinţat, la începutul anilor '90, prima agenţie de publicitate din România, Graffiti, care a fost preluată ulterior de grupul BBDO, unde mai deţine acum o participaţie de 6,5%.

La mijlocul anilor 90, Cristi Burci înfiinţează postul de televiziune Amerom. Ulterior, postul se transformă în Prima TV.În 2003, Cristi Burci a cumpărat postul Radio Contact. Cu un nou nume – Kiss FM, postul a trecut rapid, într-un an, pe primele locuri în audienţă.

Recent, Burci a investit şi într-un proiect online nou, coordonat de Răzvan Ionescu, fostul director editorial al Adevărul Holding.

Pe lângă afacerile în media, Burci a avut investiţii majore în industria transporturilor. A cumpărat Romvag, Fabrica de Vagoane Arad şi fabrica de vagoane Meva (din Turnu Severin), pe care le-a reunit în International Railway Systems (IRS). În iulie 2012, Burci a vândut toate cele trei companii cu peste 30 de milioane de euro către un fond de investiţii germano-olandez.

Averea lui Burci este estimată de „Forbes“ la 100 - 110 milioane de euro.

Dinu Patriciu a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al Societăţii Adevărul în iulie 2006 de la Ana Maria Tinu, fiica lui Dumitru Tinu. Ulterior, în jurul cotidianului s-a construit trustul de presă Adevărul Holding, care include astăzi titlurile „Adevărul“, „Click“, „Historia“, „Foreign Policy“, „Forbes“, „OK“, „Tango“, „Ştiinţă şi tehnică“, „Dilema veche“ şi „Dilemateca“

Potrivit „Forbes“, averea lui Patriciu se ridică la peste un miliard de dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite