UPDATE Capitala şi judeţul Ilfov, acoperite de gheaţă: 220 de maşini avariate de copacii căzuţi. Pompierii au intervenit toată noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii din Bucureşti şi Ilfov au intervenit la peste 1.800 de situaţii de urgenţă provocate de ploaia îngheţată, în general fiind vorba despre copaci şi stâlpi doborâţi. Peste 220 de maşini au fost avariate.

UPDATE Circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile în jumătatea de sud a ţării, dar şi la intrare în Capitală, la ora actuală nefiind linii închise sau trenuri blocate pe reţeaua feroviară, a anunţat, duminică, într-un comunicat de presă, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

UPDATE Ministerul Afacerilor Interne informează, printr-un comunicat transmis duminică dimineaţă, că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile erau, la ora 7.00, nealimentate cu energie electrică 123 localităţi din 13 judeţe, fiind afectaţi 78.480 consumatori finali.

Pentru remedierea avariilor se acţionează în teren cu 134 echipe ale distribuitorilor de energie. Cele 13 judeţe afectate sunt Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Gorj, Prahova şi Vâlcea, precizează sursa citată.
 

Pompierii din Bucureşti şi Ilfov au intervenit, până duminică la ora 6.00, la 1.810 situaţii de urgenţă provocate de ploaia îngheţată. S-au îndepărtat de pe carosabil, de pe trotuare sau de pe autoturisme copaci, stâlpi de electricitate şi cabluri., fiind avariate 220 de autoturisme.

1.700 de intervenţii au fost în Bucureşti şi 110 în judeţul Ilfov, în mai multe localităţi, printre care Voluntari, Pantelimon, Cernica, Buftea, Snagov, Otopeni, Măgurele.

Din cauza crengilor căzute, două persoane au fost rănite. 

La ora 6.00, mai erau de gestionat 40 de cazuri de urgenţă.

Până la ora 10.00, Capitala şi şase judeţe sunt sub cod galben de polei, cu depuneri consistente de gheaţă.

IGSU a intervenit în 18 judeţe şi în Bucureşti, în ultimele 24 de ore: s-au degajat peste 1.700 de copaci, stâlpi de electricitate şi cabluri electrice, fiind afectate 221 autoturisme

Ploaia îngheţată, zăpada şi vântul au produs efecte în 18 judeţe din întreaga ţară şi în municipiul Bucureşti. S-au degajat 1.752 copaci, 26 stâlpi de electricitate şi 80 cabluri electrice, fiind afectate 221 autoturisme. În plus, au fost deblocate mai multe autoturisme în care se aflau 52 de persoane.

”În contextul fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate efecte în municipiul Bucureşti şi în 18 judeţe. S-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 beciuri/curţi, deblocarea din zăpadă a 37 autovehicule în care se aflau 52 de persoane, degajarea a 1.752 copaci, 26 stâlpi de electricitate şi a 80 cabluri electrice, fiind afectate 221 autoturisme”, au transmis, duminică dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

S-au produs efecte ale vremii în judeţele Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea.

De asemenea, s-a acţionat pentru acordarea asistenţei medicale la două persoane rănite de crengi desprinse din copaci şi la doi pacienţi pentru care a fost necesară intervenţia autospecialelor de deszăpezire şi a şenilatelor ISU pentru deblocarea căilor de acces şi transportul acestora la ambulanţă.

Până la ora 10.00, întreaga ţară este în continuare sub incidena unei informări meteorologice care anunţă depuneri de gheaţă, în sud şi sud-est, intensificări temporare ale vântului şi ninsori la munte, în special la altitudini mari.

Capitala şi şase judeţe sunt sub cod galben.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite