UPDATE Băiatul de 8 ani, dispărut sâmbătă din oraşul Târgu Cărbuneşti, a fost găsit de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Mario Delian Popescu, în vârstă de 8 ani, a fost căutat aproape 24 de ore de zeci de poliţişti şi jandarmi  FOTO: Inspectoratul de Poliţie Gorj
Constantin Mario Delian Popescu, în vârstă de 8 ani, a fost căutat aproape 24 de ore de zeci de poliţişti şi jandarmi  FOTO: Inspectoratul de Poliţie Gorj

Un băieţel de opt ani, bolnav de autism, a dispărut, sâmbătă seară, de acasă, din oraşul gorjean Târgu Cărbuneşti. Zeci de poliţişti şi jandarmi l-au căutat pe micuţ şi, pentru că familia nu avea nicio fotografie, Poliţia Judeţeană Gorj a dat publicităţii, duminică, portretul-robot al acestuia. Constantin Mario Delian Popescu a fost descoperit de poliţişti la mai puţin de 24 de ore de la dispariţie, cu ajutorul unor câini de urmă.

UPDATE Copilul a fost găsit, la aproximativ doi kilometri de locuinţa sa, într-o pădure.

Potrivit primelor informaţii, băiatul nu avea urme vizibile de violenţă, însă era deshidratat.

Poliţiştii l-au adus pe micuţ din zona în care a fost găsit la o ambulanţă pentru a fi transportat la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti.

Mama băiatului de opt ani le declarase poliţiştilor că, din cauza bolii de care suferă, băiatul nu a mers până acum la grădiniţă sau la şcoală şi că nu suporta să se joace cu alţi copii.

"El e bolnav de autism. Nu l-am dus nici la grădiniţă, nici la şcoală, pentru că nu suporta să se joace cu alţi copii. Aici în curte stătea tot timpul. Nu i-am făcut nicio poză niciodată pentru că nu suporta aparatul de fotografiat", a explicat femeia.

Băiatul, Constantin Mario Delian Popescu, a dispărut de acasă sâmbătă seară, în jurul orei 20.30. Părinţii şi vecinii l-au căutat timp de două ore, după care au anunţat Poliţia.

Poliţiştii au început căutările în noaptea de sâmbătă spre duminică şi au continuat şi duminică când conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj a cerut Ministerului Administraţiei şi Internelor un elicopter dotat cu cameră cu termoviziune. 

Elicopterul a survolat pădurea din apropierea satului Ştefăneşti, de unde a dispărut băiatul, fără să-l găsească însă.

În paralel, aproximativ 50 de poliţişti şi jandarmi, precum şi zeci de localnici, l-au căutat pe copil în pădurea respectivă, fără a găsi însă vreun indiciu care să ducă la descoperirea acestuia. Terenul pe care s-au făcut căutările este accidentat şi greu accesibil.

O parte dintre poliţiştii care au participat la căutări au participat, în vara anului 2009, la căutările din zona Rânca, unde un băiat din Constanţa a fost dat dispărut de către bunicii săi, trupul neînsufleţit al acestuia fiind găsit devorat de animalele sălbatice după aproximativ o lună. 

Căutările pe teren au durat atunci aproape trei săptămâni, la operaţiuni participând sute de poliţişti, jandarmi şi voluntari veniţi din toată ţara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite