UPDATE Aproape 1.500 de şcoli din şase judeţe vor fi închise, luni, din cauza ninsorilor abundente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de elevi din ţară nu vor merge luni la şcoală, din cauza condiţiilor meteo       FOTO: Adevărul
Mii de elevi din ţară nu vor merge luni la şcoală, din cauza condiţiilor meteo       FOTO: Adevărul

Cursurile vor fi suspendate, luni, în aproape 1.500 de instituţii de învăţământ din judeţele Timiş, Suceava, Dâmboviţa, Arad, Vâlcea şi Prahova, potrivit Secretarului de Stat Stelian Fedorca din Ministerul Educaţiei.

Secretarul de Stat Stelian Fedorca a explicat, duminică seara, pentru ”Adevărul”, situaţia instituţiilor de învăţământ unde nu se vor ţine cursuri luni, din cauza condiţiilor meteo. 

Fedorca a declarat că, pe lângă cele peste 1.400 de grădiniţe şi şcoli închise în Timiş şi Suceava, ”alte 20 de unităţi de învăţământ (8 şcoli şi 12 grădiniţe) din judeţul Dâmboviţa riscă să nu-şi poată primi elevii din cauza lipsei de energie electrică”.

Datele centralizate la nivelul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului mai relevă faptul că 3 unităţi şcolare din judeţele Arad şi Vâlcea sunt în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea din cauza drumurilor blocate de căderea abundentă a zăpezii.

În această situaţie se află Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Dorobanţi, judeţul Arad şi două şcoli generale din localităţile Voineasa şi Mălaia, judeţul Vâlcea.

De asemenea, în Prahova, din cauza problemelor de alimentare cu energie electrică, 8 unităţi de învăţământ din localităţile Comarnic şi Breaza vor fi închise luni.

Timiş şi Suceava, principalele judeţe afectate de ninsori

Inspectoratul Şcolar Judeţean din Timiş a anunţat închiderea tuturor instituţiilor de învăţământ din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului. Este vorba de peste 600 de grădiniţe, şcoli primare şi generale, licee şi şcoli postliceale.

"Am decis să închidem toate cele peste 600 de unităţi şcolare din judeţul Timiş din cauza ninsorilor abundente care au afectat drumurile. Vorbim aici de circa 50 de centimetri de zăpadă care fac dificilă circulaţia pentru microbuzele care transportă copiii. Ne-am făcut griji pentru elevii care fac naveta, nu am vrut să-i expunem la accidente din cauza condiţiilor de pe drumuri. În cazul în care condiţiile meteo nu se ameliorează, instituţiile de învăţământ vor rămâne închise şi în ziua de marţi”, a declarat pentru ”Adevărul” inspectorul general Petroman.

De asemenea, elevii şi copiii de grădiniţă din Suceava vor sta acasă luni. Decizia a fost luată duminică după-amiază de autorităţile judeţene din cauza ninsorilor abundente care cad fără întrerupere de sâmbătă seară. Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, astfel încât toate cele 823 de unităţi şcolare din judeţ vor avea lacătul pus în cursul zilei de mâine.

Deocamdată, măsura de sistare a cursurilor este valabilă doar pentru ziua de luni, dar nu este exclus ca aceasta să fie prelungită în condiţiile în care ninsorile vor continua. Decizia de închidere a şcolilor va afecta aproximativ 120.000 de elevi din judeţul Suceava, începând de la cei din ciclul preşcolar până la licee.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite