Ungaria: un român a murit după ce a fost bătut de doi agenţi, în secţia de poliţie. MAE a cerut informaţii despre anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţii de poliţie au fost reţinuţi pentru uz excesiv de forţă şi lovituri cauzatoare de moarte FOTO hetek.hu
Agenţii de poliţie au fost reţinuţi pentru uz excesiv de forţă şi lovituri cauzatoare de moarte FOTO hetek.hu

Un român în vârstă de 47 de ani a murit din cauza rănilor după ce a fost bătut crunt de doi poliţişti ai unei secţii din oraşul Izsák, situat în sud-estul Ungariei. Cei doi suspecţi, agenţi de poliţie, l-au agresat timp de două ore pe cetăţeanul român, potrivit unui purtator de cuvânt al Procuraturii ungare.

UPDATE MAE român a dispus Ambasadei de la Budapesta şi oficiilor consulare ale României din Ungaria să solicite imediat autorităţilor ungare informaţii privind ancheta despre decesul cetăţeanului român la Izsak, care ar fi fost bătut de poliţişti.

"Reprezentanţii diplomatici români au transmis deja aşteptările autorităţilor române ca vinovaţii de agresiune asupra cetăţeanului român reţinut de autorităţile ungare şi care ulterior a decedat să fie traşi la răspundere conform legii", se afirmă într-un comunicat MAE, transmis MEDIAFAX.


Incidentul a avut loc, luni, la o secţie de poliţie din localitatea Izsák. Românul în vârstă de 47 de ani fusese adus la circa de poliţie, după ce a fost reţinut pentru „furt minor”, potrivit ediţiei online a publicaţiei „Magyar Szó”.

În timpul interogatoriului, doi agenţi de poliţie l-au bătut crunt, timp de două ore, potrivit lui Fazekas Géza, purtător de cuvânt al Procuratorii, citat de MTI. Românul reţinut pentru că ar fi furat o drujbă a murit din cauza rănilor suferite în timpul agresiunii.

Cei doi poliţişti au fost, la rândul lor, reţinuţi pentru uz excesiv de forţă şi lovituri cauzatoare de moarte, iar oficialii Inspectoratului de Poliţie al regiunii Kiskőrösi, din care face parte localitatea Izsák, i-au demis, marţi, din funcţie.

Şeful Poliţiei ungare, Károly Papp, a descris incidentul ca „inacceptabil, de nepermis şi intolerabil” şi a mărturisit că este „consternat” de condiţiile în care a murit românul.

O anchetă a fost demarată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite