Un suspect de înşelăciuni pe internet a fost depistat de poliţişti. Prejudiciul ajunge la peste 30.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară în Ilfov FOTO Adevărul
Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară în Ilfov FOTO Adevărul

Poliţiştii au depistat un bărbat suspectat că a înşelat mai multe persoane prin anunţuri fictive pe internet. Acesta posta pe site-uri de specialitate anunţuri de vânzare a unor bunuri electronice, însă după ce primea banii nu mai livra marfa, cauzând un prejudiciu de peste 30.0000 de lei.

Concret, poliţiştii suspectează un bărbat, de 36 de ani, din Bucureşti, de mai multe înşelăciuni prin internet, în cadrul dosarului penal constituit la nivelul Direcţiei de Investigaţii Criminale fiind conexate 16 plângeri penale depuse de victime din mai multe localităţi. Pentru a-l depista, poliţiştii au efectuat o au efectuat o percheziţie în judeţul Ilfov.

În locuinţa percheziţionată a fost găsit suspectul, precum şi mai multe bunuri care ar fi fost folosite la comiterea activităţii infracţionale. Poliţiştii au depistat şi ridicat 2 laptop-uri, 3 telefoane mobile şi 5 cartele telefonice, medii de stocare a datelor, carduri bancare, precum şi înscrisuri ce pot constitui mijloace de probă.

Cum opera suspectul

Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

„Bărbatul este suspectat că, începând din luna septembrie 2012 şi până în prezent, ar fi postat anunţuri de comercializare a unor bunuri electronice (laptop-uri, telefoane mobile, cartele telefonice prepay) pe site-uri de comerţ on-line. În urma acestora, ar fi fost contactat telefonic de cumpărători pe care i-ar fi convins să-i achite un avans sau întreaga contravalore a bunurilor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Banii erau trimişi în conturi deschise pe numele său, însă bunurile ce făceau obiectul tranzacţiei nu ar mai fi fost livrate cumpărătorilor. Imediat după depunere, suspectul ar fi ridicat banii de la bancomat, schimbând imediat anunţurile şi numerele de telefon utilizate, găsind noi victime de pe teritoriul ţării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite