Un român a încercat să iasă cu o avere din Marea Britanie. Unde a ascuns banii

0
Publicat:

Un român a fost condamnat în Marea Britanie la trei ani și jumătate de închisoare pentru spălare de bani, după ce a încercat să iasă din această țară, prin Canalul Mânecii, cu aproximativ 720.000 de lire sterline, ascunse în panourile laterale ale furgonetei sale, potrivit jurnalemigrant.com.

Simonaș Moise FOTO Politia Kent / Sursă jurnalemigrant.com
Simonaș Moise FOTO Politia Kent / Sursă jurnalemigrant.com

Simonaș Moise, în vârstă de 49 de ani, a încercat să iasă din Marea Britanie cu uriașa sumă la data de 6 iunie 2023.

Vehiculul românului a atras atenția personalului de securitate, determinând intervenția ofițerilor de poliție, care au descoperit aproape 90 de pachete de bani ascunse într-un compartiment secret, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Poliției din comitatul britanic Kent.

În timpul interogatoriului, Simonaș Moise a susținut că transporta banii în numele unui contact din România, negând orice legătură a sumei cu activități infracționale.

„Credea că ne poate păcăli”

Magistrații britanici l-au găsit însă vinovat de spălare de bani în urma unui proces la Curtea Coroanei din Canterbury. Sentința a fost pronunțată vineri, 8 decembrie 2023.

„El era de fapt foarte conștient că banii proveneau din mijloace criminale și încerca să iasă din Marea Britanie nedetectat. Sunt mulțumită că juriul din cadrul procesului său a văzut dincolo de minciunile sale și că un alt infractor care credea că ne poate păcăli a fost prins și trimis la închisoare”, a declarat detectivul Gemma Simpson din Unitatea de Investigații de Frontieră a Poliției din Kent, potrivit Jurnal de Emigrant. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite