Cinci români, prinși în Austria după ce au dat zeci de lovituri. Cum furau de la oameni

0
Publicat:

Românii sunt acuzați de comiterea a nu mai puțin de 21 de infracțiuni, respectiv furturi din locuințe.

Poliția din Austria a documentat activitatea infracțională a românilor
Poliția din Austria a documentat activitatea infracțională a românilor

Trei persoane au fost arestate și două sunt cercetate în libertate într-un dosar de furturi comise de români în Austria.

Hoții au pus la cale furturi în toată Austria în anul 2022, fiind găsiți vinovați de un total de 21 de infracțiuni.

Metoda lor de operare era relativ simplă: cerșeau la ușile de la intrare, apoi distrăgeau atenția proprietarilor și furau din apartamente.

Între octombrie 2022 și septembrie 2023, agenții de la comandamentul poliției municipale din Graz au desfășurat o investigație intensivă asupra acestei serii de furturi la nivel austriac, în colaborare cu autoritățile responsabile de locul faptei. Trei autori ai bandei au fost arestați în Hartberg-Fürstenfeld la 25 octombrie 2022. În cursul investigației, polițiștii austrieci au prins patru bărbați și o femeie, bănuiți a fi în spatele furturilor”, scrie stiridiaspora.ro.

În total, au putut fi dovedite 21 de furturi, iar în plus, un rezident a fost amenințat periculos de către făptași și a existat o tentativă de agresiune. 

La 23 iunie 2023, șeful bandei infracționale, un tânăr de 30 de ani, un alt tânăr de 28 de ani și un complice de 39 de ani au fost arestați din nou în Innsbruck-Land. Poliția a găsit numeroase obiecte de valoare asupra suspecților, care au fost confiscate. În total, infractorii au furat obiecte de valoare în valoare de mii de euro.

Tânărul de 30 de ani, tânărul de 29 de ani și un bărbat de 39 de ani au fost acum condamnați la pedepse parțiale cu închisoarea de către Tribunalul Penal Regional din Graz. Cetățeanul român în vârstă de 39 de ani a fost arestat din nou la 29 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite