Statele Unite au aprobat posibila vânzare a sistemelor Stinger către aliații NATO pentru 780 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemele vor merge către Germania, Italia și Țările de Jos, a informat Agenția de Cooperare pentru Securitate a Pentagonului.

Sistem Stinger. Foto: Profimedia
Sistem Stinger. Foto: Profimedia

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare către Agenția de Sprijin și Achiziții a NATO a sistemelor portabile de apărare aeriană Stinger și a altor sisteme în valoare de 780 de milioane de dolari, a anunțat vineri instituția. Agenția de Cooperare pentru Securitate a Pentagonului este responsabilă pentru furnizarea de echipamente și arme militare în străinătate, în conformitate cu contractele dintre guverne.

Potrivit raportului, departamentul de politică externă al SUA „a aprobat vânzarea potențială a rachetelor Stinger și a echipamentelor aferente către Agenția de Sprijin și Achiziții NATO pentru aproximativ 780 de milioane de dolari”. După cum reiese din document, această structură NATO a solicitat anterior 940 de rachete Stinger, precum și alte sisteme și întreținere, în interesul Germaniei, Italiei și Olandei.

Vânzarea propusă va fi în concordanță cu politica externă a SUA și cu obiectivele de securitate națională, contribuind la întărirea apărării a trei aliați NATO: Germania, Italia și Țările de Jos”, se arată în comunicat. Partea americană consideră că posibilele aprovizionări vor întări sistemele de apărare aeriană ale celor trei țări.

Departamentul de Stat a autorizat, de asemenea, furnizarea de servicii în valoare de 150 de milioane de dolari către Agenția NATO de Sprijin și Achiziție pentru întreținere și aeronave de transport militar C-17.

Administrația SUA a notificat deja Congresul despre aceste decizii. 

Legislativul are 30 de zile pentru a revizui potențiala înțelegere și, eventual, a o bloca. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite