Un procuror a fost declarat de ANI în incompatibilitate pentru că a fost şi asociat la o firmă

0
0
Inspectorii ANI l-au găsit incompatibil pe procurorul Mihnea Constantin Nicolaescu
Inspectorii ANI l-au găsit incompatibil pe procurorul Mihnea Constantin Nicolaescu

Procurorul Mihnea Constantin Nicolaescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, a fost găsit incompatibil de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) după ce ar fi ocupat, simultan, mai multe funcţii.

Nicolaescu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 mai 2004 - 27 noiembrie 2011, întrucât a deţinut, simultan, funcţiile de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Bucureşti (1 mai 2004 - noiembrie 2011), procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov (noiembrie 2011 - prezent), cât şi calitatea de asociat în cadrul SC D.R.M. Compact SRL (29 august 2002 - 27 iulie 2011).

Procurorul a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. El a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. 

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri