Un italian a povestit pe rețelele de socializare cum l-au tratat românii după ce i s-a stricat mașina în țara noastră

0
Publicat:

Un italian a avut parte de o experiență memorabilă în țara noastră. După ce i s-a stricat mașina, a fost găzduit de o familie de români, care i-a găsit și un mecanic, iar în final a refuzat să îi ia vreun ban.

Casă din mediul rural FOTO Pixabay
Casă din mediul rural FOTO Pixabay

Într-un videoclip care a devenit viral, bărbatul din Italia a povestit despre cum o familie de italieni a fost ajutată și găzduită de către o familie de români, după ce mașina lor s-a stricat pe un drum din România.

Mișcat de bunătatea românilor

„Incredibilul gest de generozitate și ospitalitate s-a întâmplat chiar pe acest drum, unde mașina noastră s-a oprit din cauza unei defecțiuni. Din fericire, o familie românească din zonă ne-a oferit adăpost în casa lor. Doamna casei ne-a pregătit un prânz copios și apoi ne-a condus să vizităm o biserică ortodoxă din apropiere", a povestit italianul în videoclipul său, potrivit stiridiaspora.ro.

Pe parcursul timpului petrecut alături de familia românească, oaspeții italieni au putut experimenta autentica ospitalitate românească și generozitatea oamenilor de la țară. Românii i-au ajutat să găsească un mecanic care să le repare mașina, fiind gata să le ofere tot sprijinul necesar ca să treacă peste momentul dificil.

„Pe măsură ce mașina noastră era pregătită să plece, am vrut să le oferim bani ca semn de recunoștință pentru tot ajutorul și bunătatea lor. Cu toate acestea, familia românească a refuzat ferm să accepte bani, pentru că în în România, musafirul străin este sacru. Oaspeții sunt întâmpinați întotdeauna cu căldură și există mereu un fel de mâncare pregătit special pentru ei", a continuat italianul.

„Este un popor cu adevărat creștin”

Experiența cu familia românească a impresionat profund italianul și l-a făcut să aprecieze ospitalitatea și valorile creștine ale poporului român.

"În aceste gesturi, putem vedea cu claritate cum poporul român este un popor cu adevărat creștin. Ospitalitatea lor și grija pentru oaspeți sunt cu adevărat exemplare și reflectă învățăturile creștine din Vechiul și Noul Testament", a concluzionat italianul în videoclipul său.

Povestea inspirațională a italianului a fost distribuită și apreciată de numeroși utilizatori de pe rețelele de socializare, atrăgând atenția asupra valorilor umane și a importanței tratării oaspeților cu respect și căldură, indiferent de naționalitate sau origine.

Această poveste oferă ocazia de a ne aminti că gesturile mici de bunătate pot crea legături puternice între oameni și pot aduce bucurie și încredere în relațiile interculturale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite