Un consilier local cere anchetă la centrul Sf. Iosif din Sectorul 1. O asociație acuză că minorii ar avea acces la droguri

0
Publicat:

Consilierul local al Sectorului 1, liberalul Dan Podaru, a anunțat formarea unei comisii pentru analizarea situației de la centrul de plasamanet Sf. Iosif și cere intervenția autorităților, după primirea unei sesizări care atestă că minorii au acces la droguri. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„În după-amiaza zilei de miercuri, 27.09.2023, am primit, pe email, o sesizare din partea Asociației Vocea Copiilor Abandonați, din care am reținut două elemente de o gravitate fără precedent”, a anunțat consilierul pe pagina sa de Facebook.

„În primul rând, documentul pe care îl puteți consulta atașat acestei postări specifică faptul că, “din declarațiile copiilor de la Centrul Sf. Iosif din Sectorul 1, rezultă că aceștia au acces la droguri și suspectăm implicare în activități cu caracter sexual. Aceste informații sunt extrem de îngrijorătoare și solicită atenție și intervenție imediată din partea autorităților competente”, mai arată Podaru.

Potrivit consilierului, reprezentanții Asociației, Președintele Bălan Virgil Gheorghe și Coordonatorul, Bălan Vișinel Costel, mai informează că au „semnalat în repetate rânduri faptul că micuții de la Centrul Sf. Iosif nu au acces la bicicletele pe care organizația noastră le-a achiziționat pentru fiecare copil în parte”.

De asemenea, asociația ar fi solicitat în mai multe rânduri primarului de sector, Clotilde Armand, să dispună desființarea centrului, „deoarece acesta constituie o amenințare la adresa integrității fiecărui copil aflat în spațiul respectiv. Din păcate, aceste solicitări nu au primit nicio rezolvare până în prezent”.

„În concluzie, din poziția mea de Consilier Local al Sectorului 1 din partea PNL, îmi voi informa colegii din cadrul Consiliului referitor la întreaga situație și voi cere formarea unei comisii de analiză, formată exclusiv din Consilieri, a aspectelor mai sus aduse la cunoștință de Asociația Vocea Copiilor Abandonați”, a mai transmis Dan Podaru.

Potrivit consilierului, în urma elementelor prezentate în cadrul documentului primit din partea Asociației, „reiese faptul că Primarul Clotilde Armand NU reușește să gestioneze la nivelul Sectorului nici acest tip de activitate și serviciu social atât de important la nivelul comunității. Din nou se confirmă faptul că Clotilde Armand trebuie să demisioneze. Nu este capabilă să gestioneze acest sector, creând doar drame și conflicte”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite