Ultimul week-end din această vară aglomerează drumurile către staţiunile turistice. Vezi AICI cum să nu iei amendă în trafic!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia apelează la prudenţă şi le recomandă şoferilor să nu bruscheze comenzile maşinilor, chiar dacă aglomeraţia le întinde nervii la maximum.

Sfârşitul verii vine cu drumuri aglomerate. Cei care au fost în concediu la mare, merg să mai prindă câteva zile frumoase, la munte. Turiştii care şi-au petrecut vara în aerul curat al staţiunilor montane, se grăbesc să mai prindă un bronz şi pe litoral. Astfel, autorităţile se aşteaptă chiar şi la blocaje în traficul din acest week-end pe arterele ce fac legătura între staţiuni şi marile oraşe.

Pe drumuri vor fi radare şi sute de poliţişti. Agenţii de circulaţie avertizează că cei care nu vor ţine cont de regulile rutiere vor fi aspru sancţionaţi.
Pentru a scăpa de amenzi, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc a fi extrem de periculoase.

Atenţie la viteză!

Mai mult, se atrage atenţia asupra respectării regimului legal de viteză. Conform statisticilor, viteza execesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

În primele şapte luni şi jumătate, pe drumurile din România s-au produs  aproape 5.400 de accidente grave, în urma cărora peste 1.100 de oameni au murit iar alţi 5.135 au ajuns la spitale în stare gravă.

Poliţiştii rutieri mai recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales în condiţiile unui carosabil umed sau când se circulă în coloană.

Fără alcool la volan

Evident,  condusul sub influenţa alcoolului aduce sancţiuni usturătoare. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.Sub această limită fapta constituie contravenţie, iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă.


Vezi AICI ce scuze inventează şoferii, ca să scape de amenzi!

Nici pietonii nu vor scăpa de amenzi

Foarte multe tragedii pe şosele se întâmplă din cauza pietonilor, pentru că traversează prin loc nepermis şi fără să se asigure. De altfel, foart emulţi pietoni folosesc partea carosabilă pentru a se deplasa deşi, există trotuare în zonele respective.

Conform legislaţiei rutiere, pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite