Turiste din Israel blocate pe un perete abrupt din Munții Făgăraș, salvate de jandarmii montani

0
Publicat:

Salvamontiștii brașoveni împreună cu jandarmii montani au ajutat joi mai multe turiste din Israel să coboare în siguranță de pe munte, Acestea rămăseseră blocate pe un perete abrupt, la o altitudine de circa 2.100 de metri, în Munții Făgăraș.

Mai multe turiste din Israel au fost salvate Foto: Jandarmeria Brașov
Mai multe turiste din Israel au fost salvate Foto: Jandarmeria Brașov

Echipele de salvare au plecat în sprijinul turistelor blocate în zona Fereastra Mică, între Vârful Slănina și Vârful Gălășescu, potrivit Jandarmeriei Brașov.

Potrivit aceleiași surse, ascensiunea a durat peste trei ore, turistele fiind găsite fără probleme de sănătate, dar speriate și în imposibilitatea de a se mai deplasa, având în vedere atât vremea, cât și dificultatea zonei.

Echipele de intervenție le-au asigurat și le-au coborât din zona periculoasă, reușind ca după aproximativ 4 ore să le aducă în siguranță deplină la baza masivului.

Vremea nefavorabilă, dificultatea traseului unde au fost găsite, riscurile la care au fost expuși atât salvatorii, cât și turistele, durata intervenției, au făcut ca întreaga acțiune să fie una dificilă, dar ne bucurăm că experiența și buna coordonare între cele două echipe au condus spre un final fericit.

”Le recomandăm turiștilor care aleg să plece pe traseele montane să fie echipați corespunzător, să cunoască traseul pe care-l aleg, să se deplaseze doar pe trasee marcate și să se informeze în legătură cu condițiile meteo”, potrivit informațiilor publicate de Jandarmeria Brașov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite