Tudorel Toader ameninţă cu dezvăluiri: Vom vedea care erau acele „centre de reflecţie“, cum şi în ce limite se dorea OUG pentru amnistie şi graţiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 10 dec 2018
Tudorel Toader / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 10 dec 2018

Tudorel Toader afirmă, într-o postare pe contul lui de Facebook, că urmează să se afle „care erau acele centre de reflecţie” şi „cum şi în ce limite se dorea OUG pentru amnistie şi graţiere”.

„2 ani, 2 luni si 2 zile la MJ. Un titlu de volum, plin de evocări din perioada de referinţă ! PS: vom vedea care erau acele "centre de reflecţie"; cum şi în ce limite se dorea OUG pentru amnistie şi graţiere; cine şi de ce a contribuit la legea privind recursul compensatoriu; despre cum una se spunea în ţară şi alta la Bruxelles.....etc !”, a scris duminică seara fostul ministru, pe Facebook.

Postare vine după ce europarlamentarul PNL Rareş Bogdan l-a acuzat pe Tudorel Toader pentru eliberarea a 21.000 de infractori pe baza legii privind recursul compensatoriu.

Aceste „centre de reflecţie” au fost invocate în mai multe rânduri în spaţiul public, inclusiv de Tudorel Toader, ca fiind locul în care se decidea forma unor legi sau ordonanţe de urgenţă, ocolind mecanismele legale de luare a deciziilor şi într-o lipsă totală de transparenţă.

Fostul procuror general Augustin Lazăr a invocat şi el existenţa acestor „centre de reflecţie”, într-un interviu pentru Revista 22. „Începând de prin 2013, s-a făcut un grup de reflecţiune şi de planificare cum să se reajusteze acest sistem judiciar şi legislaţia să fie mai permisivă. Anumiţi jurişti au fost invitaţi să ia parte la un grup de reflecţiune în care să fie ajustate în primul rând textele de la conflictul de interese şi abuzul în serviciu. S-a început cu asta pentru că aici autoritatea judiciară dăduse dovadă de o performanţă formidabilă. Şi atunci s-a creat un grup de reflecţiune pentru reajustarea legislaţiei“.

Tudorel Toader, singurul ministru al Justiţiei care nici măcar nu a menţionat problema luptei anticorupţie, s-a remarcat prin mai multe controverse, de la revocarea şefei DNA, Laura Kovesi, la ordonanţe de urgenţă promovate în secret şi fără consultarea magistraţilor la promulgarea legii recursului compensatoriu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite