Tudor Duma, dealerul lui Vlad Pascu, rămâne în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel București a admis contestația Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, hotărând că Tudor Dima, cunoscut sub numele de Maru, rămâne în arest preventiv. Dima este cel care îl aproviziona cu droguri pe șoferul drogat care a provocat accidentul mortal din localitatea 2 MAI, Vlad Pascu. 

Dealșerul lui Vlad Pascu rămâne în arest preventiv FOTO Inquam Photos
Dealșerul lui Vlad Pascu rămâne în arest preventiv FOTO Inquam Photos

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală împotriva încheierii din camera de consiliu de la data de 19 februarie 2024, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală în Dosarul nr.36501/3/2023/a1.6. Desfiinţează, în parte, încheierea contestată, numai cu privire la inculpatul DUMA TUDOR şi, în rejudecare: În temeiul art.348 rap. la art.207 alin.4, 6 din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive şi menţine această măsură faţă de inculpatul DUMA TUDOR, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. În temeiul art.242 alin.2 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, cererea inculpatului DUMA TUDOR de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară”, arată hotărârea Curții de Apel. 

Decizia este definitivă. 

Trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc și de mare risc

Tânărul a fost trimis în judecată la finalul anului trecut. Tudor Duma şi fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin sunt acuzaţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

"Maru" îi furniza droguri lui Vlad Pascu, fiind și cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca cu puţin timp înainte de a fi ridicat şi dus la DIICOT pentru audieri.

Conform DIICOT, în sarcina lui Tudor Duma s-a reţinut că, în perioada ianuarie - septembrie 2023, a cumpărat de la fraţii Constantin, în vederea traficării, diferite cantităţi de canabis, iar în luna aprilie a oferit participanţilor la o petrecere (inclusiv minori), aproximativ 10 grame metamfetamină cristal pentru consum. Totodată, el a deţinut la domiciliul său în vederea traficării o cantitate Fentanyl, drog de mare risc.

De asemenea, Tudor Duma a deţinut în vederea consumului propriu diferite cantităţi de canabis şi codeină (droguri de risc şi respectiv de mare risc), iar în luna iulie 2022 a fost depistat de un echipaj de jandarmi pe raza judeţului Constanţa, având asupra sa o cantitate de canabis destinată consumului personal.

Actele de urmărire penală au mai relevat că Tudor Duma a deţinut la domiciliul său, fără drept, mai multe cartuşe, cu privire la care, în urma efectuării constatării tehnico-ştiinţifice balistice, s-a stabilit că este muniţie letală, supusă autorizării conform Legii 295/2004 (republicată) privind regimul armelor şi muniţiilor.

În sarcina fraţilor Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin, trimiși de asemenea în judecată, s-a reţinut că i-au vândut lui Tudor Duma droguri în vederea traficării, iar la data de 14.09.2023 au deţinut, în scopul comercializării, cantitatea de 844,59 grame canabis. Unul dintre ei a deţinut pentru consum propriu şi alte cantităţi de canabis, precum şi o ţigaretă conţinând acest drog.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite