Trei bărbați, arestați la domiciliu și unul preventiv pentru șantajarea patronilor cluburilor Paradise şi Buddha din Centrul Vechi al Capitalei

0
Publicat:

Judecătorii au hotărât, miercuri, arestarea la domiciliu a trei bărbați și arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru a patra persoană fiindcă ar fi şantajat patronii a două cluburi din Centrul Vechi al Capitalei, informează Agerpres.

Bărbații șantajiști au ajuns în arest. Foto Facebook / Paradise Club
Bărbații șantajiști au ajuns în arest. Foto Facebook / Paradise Club

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au arestat, marți, pentru 24 de ore, cele trei persoane. Cea de-a patra aflându-se în arest preventiv printr-un mandat primit într-o altă cauză. 

Conform DGPMB, poliţiştii au pus în aplicare, marţi, cinci mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţul Dolj, în dosarul în care sunt realizate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor şi mărturie mincinoasă. 

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, începând cu luna mai, patru bărbaţi, cu vârste între 26 şi 48 de ani, ar fi exercitat acte de constrângere şi intimidare asupra a doi administratori, legate de instituirea interdicţiei de a angaja alt personal pe linie de pază la două cluburi din Sectorul 3", menționa DGPMB într-un comunicat transmis Agerpres.

Din anchetă s-a stabilit faptul că suspecții ar fi determinat persoanele vătămate să le remită în mod injust foloase de natură patrimonială. Conform unor surse judiciare, păgubiţii ar fi administratorii cluburilor Paradise şi Buddha din Centrul Vechi al Capitalei. 

Pe 28 mai, fiindcă reprezentanţii localurilor nu mai doreau să recurgă la serviciile suspecților pentru asigurarea pazei, unul dintre bărbaţi ar fi exercitat acte de constrângere psihică asupra unui administrator de club, cu scopul de a obţine în mod injust foloase patrimoniale.  

„Ulterior, în luna iunie, doi dintre bănuiţi ar fi exercitat acte cu caracter intimidant şi de constrângere asupra unuia dintre administratori, în încercarea de a-l determina să dea declaraţii mincinoase, favorabile pentru aceştia în cadrul unui dosar penal şi să nu prezinte probe necesare soluţionării cauzei", precizează sursa citată. 

A negat actele de constrângere psihică

Pe 30 august, fiind audiat în calitate de martor într-un dosar penal, patronul clubului ar fi negat actele de constrângere psihică realizate asupra sa şi a reprezentanţilor clubului în scopul obţinerii în mod injust de foloase patrimoniale. De asemenea, el a afirmat că suspecții nu erau agenţi de pază la clubul respectiv. 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Investigaţii Criminale şi Serviciului Acţiuni Speciale şi de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 

Cercetările sunt continuate de Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor şi mărturie mincinoasă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite