Tragedia din Colectiv. 22 de răniţi mai sunt internaţi în spitalele din Capitală. Unul din tinerii externaţi luni: „Viaţa merită trăită cu intensitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă 22 de persoane rănite în urma incendiului din Clubul Colectiv sunt în continuare internate în spitalele din Capitală, în timp ce alte 22 de persoane sunt internate în unităţi sanitare din străinătate. Duminică seara, numărul persoanelor care au murit în urma acestei tragedii a ajuns la 61.

UPDATE Trei tineri care erau internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală au fost externaţi luni. În unitatea medicală mai sunt acum două victime. La ieşirea din spital, cei trei au spus că revină, pas cu pas, la viaţa lor de dinainte de accident. „Vrem să încercăm să fim mai mult decât ceea ce am fost înainte”, a declarat Andrei Bud, unul dintre tineri, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Andrei Trifu, un alt rănit din Colectiv, spune că ceea ce a trăit este o lecţie de viaţă. „Aceasta a fost o lecţie de viaţă. O lecţie tragică. Ţin pe această cale să le spun familiilor îndoliate că au tot suportul nostru emoţional. Suntem alături de suferinţa lor, de durerea lor. La fel cum ceilalţi oameni au fost alături de noi în clipele noastre grele. Este o vorbă şi prin filme, şi prin cărţi: 'ceea ce nu te omoară te face mai puternic'. Rămânem datori în continuare să transmitem mesajul că viaţa merită trăită cu intensitate”, a explicat tânărul.  

La aproape o lună şi jumătate de la tragedie, Alex Plângu a fost şi el externat din spital. „E normal să vezi cu alţi ochi când ai văzut moartea tot cu aceiaşi ochi. E normal să vezi viaţa, să vezi lumina. E mai multă putere. Vine de aici. Vrei să faci mai mult. Ai văzut oameni care au fost alături de tine. Ai văzut că nu eşti singur. Şi asta ne face mai puternici şi eu zic că pot mai mult acum, pentru că, atunci când am fost blocat acolo, am ştiut pentru ce vreau să trăiesc”, a explicat el, potrivit sursei citate.
 

Câţi răniţi mai sunt în spitale

Potrivit unui comunicat emis luni de Ministerul Sănătăţii, la o lună şi jumătate de la incendiul din Colectiv, au rămas internaţi în spitale din Capitală 22 de răniţi, dintre care doi pacienţi în stare critică:

  • Spitalul de Arşi - 4 pacienţi internaţi
  • Spitalul Bagdasar Arseni – 5 pacienţi de internaţi
  • Spitalul Grigore Alexandrescu –3 pacienţi internaţi
  • Spitalul Elias - 2 pacienţi internaţi
  • Spitalul Militar Central - 4 pacienţi internaţi
  • Spitalul de Urgenţă din Bucureşti - 3 pacienţi internaţi
  • Spitalul CC Iliescu – 1 pacient internat

Până în prezent au fost externate 60 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unităţile sanitare din ţară.

De asemenea, de la producerea tragediei, 39 de persoane au fost transferate în spitale din străinătate, după cum urmează:

  • Austria – 5 persoane transferate, 1 deces, 2 persoane în stare stabilă, 2 persoane externate
  • Belgia – 8 persoane care se află în stare stabilă
  • Olanda – 8 persoane transferate, 2 decese, 4 persoane în stare stabilă, 2 persoane externate
  • Germania - 5 persoane transferate, 2 persoane in stare stabila, 3 decese
  • Marea Britanie – 9 persoane, 3 decese, 4 persoane stare stabilă, 2 persoane externate
  • Norvegia – 1 persoană stare stabilă, externata
  • Israel – 3 persoane, din care 1 deces, 2 persoane în stare stabilă

„Astăzi (luni, n.r.), în spitalele din străinătate se află internaţi 22 de răniţi în incendiul de la Colectiv, dintre care un cetăţean german. De asemenea, alţi 4 pacienţi au fost externaţi şi se află în tratament în ambulatoriu, în spitalele din străinătate”, potrivit comunicatului emis de Ministerul Sănătăţii.

Bilanţul tragediei din Colectiv: 61 de morţi

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte 34 de persoane au murit în spitale din ţară şi din străinătate, numărul victimelor ajungând duminică la 61.

Persoana decedată duminică este o tânără în vârstă de 36 de ani, care fusese transferată de la Spitalul Bagdasar Arseni la o clinică din Germania, în urma incendiului din clubul Colectiv, potrivit ştiri.tvr.ro. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite