Tobă, la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat în dosarul privind moartea poliţistului Gigină: Cred că am lămurit toate aspectele tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Poliţiei Române Petre Tobă, a declarat, la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, după moartea agentului de la poliţia rutieră Bogdan Gigină, că a răspuns la toate întrebările adresate atât de procuror, cât şi de apărători şi că a lămurit "toate aspectele tehnice".

UPDATE 11.30  El a mai spus că nu a venit să facă declaraţii în favoarea sau în defavoarea vreuneia dintre părţi. La această oră, la DNA este audiat, în acelaşi dosar, fostul şef al Poliţiei Rutiere Lucian Diniţă.

"Am fost citat ca martor în dosarul privind accidentul în care a fost implicat Gabriel Oprea. Am răspuns la toate întrebările adresate de procuror, la toate întrebările adresate de către apărători şi cu această ocazie cred că am reusit să clarific toate aspectele tehnice care mi-au fost adresate de către procuror şi avocaţi (...) Am jurat că voi spune numai adevărul. Eu nu am venit să fac declaraţii în favoarea sau în defavoarea vreuneia dintre părţi, am venit să prezit situaţia tehnică asa cum a fost", a spus fostul şef al Poliţiei Române la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat timp de peste două ore.

Întrebat de jurnalişti dacă Gabriel Oprea a abuzat de coloana oficială, Tobă a spus: "Este un răspuns pe care îl va da ancheta".

La această oră, la DNA este audiat, în acelaşi dosar, fostul şef al Poliţiei Rutiere Lucian Diniţă. El a ajuns la DNA în jurul orei 11.00, cu puţin timp înainte de ieşirea lui Tobă de la audieri.

Întrebat de ce ar fi vrut Gabriel Oprea ca el să fie audiat ca martor în acest dosar, Diniţă a spus că nu ştie cine l-a propus ca martor: "Citaţia este citaţie. Se spune ora şi locul, mai departe nu ştiu".

De asemenea, întrebat dacă ştia că Gabriel Oprea ar fi folosit abuziv coloana oficială, fostul şef al Poliţiei Rutiere a spus că, potrivit legii, orice ministru poate fi însoţit de coloana oficială, la cerere.

Lucian Diniţă a fost întrebat de jurnalişti şi dacă avea cineva curaj să îl contrazică pe Gabriel Oprea, el răspunzând: "Eu am avut şi nu mi-a mai trebuit".

Audierea de la DNA

Petre Tobă nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA, limitându-se la a-i saluta pe jurnalişti. Potrivit unor surse judiciare, Tobă a fost citat pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, după moartea agentului de la poliţia rutieră Bogdan Gigină.

La momentul morţii poliţistului, Gabriel Oprea era ministru de Interne şi vicepremier, iar Petre Tobă conducea Poliţia Română.

Săptămâna trecută, în acest dosar a fost audiat fostul procuror general al României Ilie Botoş, care la momentul accidentului era secretar de stat în Ministerul de Interne. El a spus, la ieşirea de la audieri, că a aflat despre accident a doua zi, că nu avea în atribuţii stabilirea dispozitivelor pentru coloanele oficiale şi că a dat explicaţii "tehnice".

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, dosar deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite