Teroristul de la Plosca a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Bîţică, tânărul care se presupune că ar fi confecţionat bomba artizanală, pe care a primit-o familia lui Constantin Ciolan din comuna Plosca, judeţul Teleorman, în ajunul Anului Nou, a fost eliberat din arestul poliţiei, după 20 de zile de detenţie.

Acesta fusese arestat pentru 29 de zile în data de 13 ianuarie 2011. La data respectivă, procurorii l-au arestat pe tânăr pentru nerespectarea regimului armelor şi materialelor explozive.

Contactat telefonic de reporterii „Adevărul de Seară" Alexandria, Alin Bîţică (29 de ani) a povestit în exclusivitate cum a reuşit să iasă din arest.

„Mi-au revocat mandatul de 29 de zile, pentru că nu au aşteptat rezultatele expertizei tehnice, a materialelor care din care era alcătuit coletul ăla. Expertiza trebuia făcută înainte să mă aresteze, dar ei s-au grăbit", a spus Alin Bîţică.

Enciclopedia Britanică ascundea o petardă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoaria Alexandria admit faptul că Alin Bîţică a fost încadrat greşit, dar se justifică spunând că nu au aşteptat rezultatul expertizei tehnice a coletului cu bombă, ascuns în Enciclopedia Britanica, deoarece aveau informaţii că vrea să plece din ţară.

„A fost eliberat zilele trecute, pentru că au venit rezultatele expertizei tehnice. Conform acesteia, el nu a folosit material exploziv pentru confecţionarea coletului bombă, ci o petardă. În acest sens se impunea schimbarea încadrării juridice. Din nerespectarea regimului armelor şi materialelor explozive, am schimbat în operaţiuni cu substanţe pirotehnice. Pentru această infracţiune, inculpatul riscă o pedeapsă mai mică, până la un an de închisoare. Având în vedere toate aceste aspecte, nu mai putea fi menţinută starea de arest", a declarat procurorul Mihaela Mecleuş, purtător de cuvânt al Parchetului Alexandria.

Anchetatorii aveau indicii că Alin Bîţică voia să plece din ţară. „Era o stare de urgenţă, de aceea nu am mai aşteptat rezultatul expertizei tehnice, pentru că îşi pregătea fuga în străinătate. În continuare, el este cercetat în stare de liberatate", a adăugat Mihaela Mecleuş.

Singura probă - o conversaţie pe mess

Tânărul ieşit din arestul poliţiei susţine că singura probă deţinută de anchetatori împotriva lui a fost o conversaţie pe messenger. „Nici nu au avut probe împotriva mea. Au avut o conversaţie de pe o adresă de mess, din care ar fi reieşit că eu povesteam cuiva cum am făcut bomba. Avocatul meu a demonstrat că aceasta nu este probă pentru a întemeia arestul preventiv şi aşa am ieşit", a mai spus presupusul atentator. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite