Teo, noul deputat din Colegiul 19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teo Trandafir, candidata PDL, a câştigat alegerile desfăşurate ieri în Colegiul 19, arăta aseară exit-poll-ul comandat de staff-ul democrat-liberalilor. Ea ar fi învins-o pe contracandidata sa Liliana Mincă (PSD-PC) la o diferenţă de opt procente. Potrivit acestui exit-poll, Mincă ar fi obţinut 46%, iar Teo Trandafir 54%.

Potrivit Biroului Electoral Municipal, prezenţa la vot a fost de 14,65%. După închiderea urnelor, Teo Trandafir s-a arătat foarte optimistă şi a declarat că, dacă va ajunge în Camera Deputaţilor, îi va reprezenta şi pe alegătorii care au venit la vot şi pe cei care au preferat să ocolească urnele.

Mai citeşte şi:

Primele rezultate, estimare PD-L: Teo 55%, Mincă 45%


Candidata PDL a evitat să facă vreo referire la eventualele fraude electorale, deşi staff-ul său a acuzat în repetate rânduri echipa adversară că a încercat să influenţeze votul alegătorilor cu cadouri. Liliana Mincă a preferat un cu totul alt discurs.

Ea s-a definit ca „omul lui Piedone", pe care l-a numit „prietenul său" şi a acuzat „campania foarte murdară". „Colegi de-ai noştri au fost bătuţi azi lângă secţii de votare unde se cumpărau voturi cu 50 de lei pentru că poporul este foarte sărac", s-a plâns Mincă.

Verde în loc de portocaliu

PDL a avut o strategie bine pusă la punct pentru scrutinul din Colegiul 19. Democrat-liberalii au tot amânat să anunţe pe cine vor arunca în lupta cu candidata sprijinită de nu mai puţin de trei partide: PC, PSD şi PNL. În cele din urmă, PDL a venit cu candidatura-surpriză a Teodorei Trandafir, pentru care a fost gândit un plan special de campanie. Ideea de bază: vedeta TV este debutantă în politică şi, prin urmare, este  „nepătată" de jocurile specifice politicienilor.

Strategia s-a axat pe asocierea într-o foarte mică măsură a imaginii lui Teo Trandafir cu PDL şi cu simbolurile partidului. Iar ca o dovadă în plus a neapropierii de partid, purtătorul de cuvânt al acesteia a fost ales în persoana europarlamentarului Cristian Preda, care s-a făcut remarcat ca vocea critică internă a PDL. Campania candidatei PDL a avut şi episoade inedite. Fostul parlamentar liberal Mona Muscă a venit la o întâlnire electorală a lui Teo Trandafir pentru a-i ura succes.

De la tv în parlament

În vârstă de 42 de ani, Teo Trandafir a absolvit Limbi străine, secţia arabă-engleză, dar a făcut carieră în televiziune. După perioadele petrecute la Antena1 şi ProTv, ea a semnat, în noiembrie 2007, un contract pe doi ani cu Prima TV, dar, la sfârşitul lui 2008, după două sezoane ale emisiunii "Teo Live", a încetat colaborarea şi a părăsit micul ecran.

"Dacă faci de unul singur un lucru, poţi să ratezi, dar atât timp cât sunt şi alţi oameni alături de tine pas cu pas, te gândeşti la ei."
Teo Trandafir
candidat PDL

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite