Târg de masterate şi MBA-uri pentru profesionişti.VEZI ce universităţi participă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânătoarea de studenţi români începe la ora 17
Vânătoarea de studenţi români începe la ora 17

Universităţi de prestigiu din toată lumea vânează astăzi, timp de două ore, studenţi şi profesionişti români interesaţi de dezvoltarea în carieră, în cadrul QS World MBA Tour.

Evenimentul are loc între orele 17 şi 21, la Hotelul Hilton din Capitală. Printre instituţiile participante la QS World MBA Tour Bucureşti se număară:  Hult International Business School (SUA), IE Business School(Spania), Skolkovo Business School(Rusia), INSEAD(Franţa), European School of Management and Technology Berlin (Germania), ESADE(Spain), WU Executive Academy- Viena(Austria) şi Maastricht School of Management  reprezenţa din România.

Specialiştii spun că schimbările economice au produs schimbări pe piata de recrutare şi au modificat si asteptările studenţilor MBA de la programele pe care le urmează. Cei care urmează un program de masterat de afaceri se orientează în prezent spre antreprenoriat.


Dintre universităţile prezente la târgul de astăzi, DePaul University din Chicago are programe MBA axate pe antreprenoriat dezvoltate atât în regim Full-time, cât şi part-time, unde media de vârstă a celor înscrişi este de 28 de ani. EMLYON din Franţa dispune de un program MBA de top dedicat antreprenorilor. Denumit „The International MBA for entrepreneurial leaders”,  program este full-time, iar studenţii pot intra în contact cu o reţea de 20.000 de absolvenţi din întreaga lume.

Cât costă un program de studii

Costurile programelor MBA în străinătate se ridică la sume cuprinse între 10.000 de euro şi 50.000 de euro. De exemplu, costul unui program MBA full-time în cadrul IE Business School depăseşte 50,000 de euro. ESMT Berlin oferă programe MBA în valoare de  29.000 de euro candidaţilor care se finanţează din venituri proprii. Prorgamul de MBA oferit de Maastricht School of Management Romania ajunge la un cost de 16.100 euro.

Burse pentru participanţi

În cadrul târgului de astăzi, QS ofera participanţilor burse in valoare de 1,2 milioane de dolari. Doar participanţii la eveniment pot candida pentru burse precum „QS Community Scholarships for MBA and Postgraduate Studies”; “QS Leadership Scholarship”, “QS Scholarship for Academic Excellence”, “QS Scholarship for Central and Eastern European Women”, “EDHEC MBA Scholarship”, “EMLYON Entrepreneurial Scholarship” sau “ESMT Diversity Scholarship”.

Program eveniment:

17:00 – Deschiderea târgului
17:00 - 18:00 – Seminar : “MBA Admissions: Do's and Don'ts” susţinut de reprezentanţii birourilor de admitere la : Schulich, EMLYON, De Paul şi alte şcoli de business
17:00 - 21:00 – Interval în care poţi interacţiona cu reprezentanţii şi alumnii şcolilor de business participante.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite