Tânără cu handicap, sechestrată și obligată să facă videochat VIDEO

0
Publicat:

Polițiștii din Prahova au reținut doi traficanți de persoane acuzați că au sechestrat și obligat două tinere să facă videochat, una dintre ele având un handicap.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, traficanții, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane vătămate (încadrată în grad de handicap și necesitând monitorizare și tratament de specialitate), au recrutat-o și adăpostit-o, în scopul exploatării, prin practicarea de activități de videochat.

Victima, înrudită cu unul dintre bănuiți, ar fi fost determinată, prin exercitarea de presiuni psihice și fizice, să desfășoare activitățile, care, pentru a crește perioada de expunere în mediul online, ar fi drogat-o cu produse pe bază de cafeină, incompatibile cu tratamentul necesar acesteia.

„De asemenea, în același interval de timp, bănuiții ar fi determinat o altă persoană vătămată, să practice același tip de activități, în scopul de a obține beneficii financiare importante.

A fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Prahova, la locuința persoanelor bănuite, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă”, arată Poliția Română.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite