Reclamă stradală la un videochat care face angajări, în apropiere de operele lui Brâncuși

0
Publicat:

O reclamă la un studio de videochat a apărut pe un panou publicitar din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, în apropiere de operele lui Brâncuși: Poarta Sărutului și Masa Tăcerii.

Poliția Locală verifică reclama la videochat fără aviz de la Primăria Târgu Jiu FOTO Alin Ion
Poliția Locală verifică reclama la videochat fără aviz de la Primăria Târgu Jiu FOTO Alin Ion

Studioul de videochat caută să angajeze tinere pentru a lucra în acest domeniu, iar venitul minim garantat, conform reclamei, este de 7.000 de lei.

Tinerelor li se propune „independența” cu banii câștigați din aceaastă activitate.

Conform unui regulament de publicitate stradală care este în vigoare în municipiul Târgu Jiu, toate reclamele trebuie să fie avizate de către Primăria Târgu Jiu.

Reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu susțin că reclama la studioul de videochat nu a fost avizată și efectuează verificări. 

„Nu a fost avizat acest tip de reclamă de către Primăria Târgu Jiu. Încercăm să contactăm proprietarul panourilor. Există la nivelul municipiului Târgu Jiu un regulament strict privind reclama pe aceste panouri, pentru care trebuie să existe un aviz de la Primăria Târgu Jiu“, au transmis reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

Ansamblul brâncușian de la Târgu Jiu ar putea intra în patrimoniul UNESCO 

Reclama prin care se încearcă atragerea de tinere către aceste domeniu a fost pusă pe un panou publicitar aflat în Piața Centrală din Târgu Jiu, la mică distanță de Parcul Central al orașului acolo unde se află operele din piatră ale marelui sculptor Constantin Brâncuși: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor și Poarta Sărutului.

Parcul este un loc unde ajung mulți turiști, care vor să admire operele marelui sculptor, iar imaginea pe care astfel de reclame stradale o face orașului lui Brâncuși nu este cea mai potrivită pentru o destinație culturală.

Mai mult decât atât, strada care unește operele lui Brâncuși, o axă în lungime de aproximativ un kilometru, care face legătura cu Parcul Central, unde se află operele din piatră ale lui Brâncuși, și parcul în care se află Coloana „fără de Sfârșit“ a intrat în urmă cu mai mulți ani într-un proces de restaurare, care se va finaliza în această primăvară. Specialiști care au întocmit proiectul de restaurare au consemnat că trebuie să se acorde o atenție specială zonelor adiacente, adică exact și zonei în care se află și panoul de publicitate stradală.

Mai mult, în acest an, la Târgu Jiu va veni o comisie de specialiști care să constate ce etape au fost parcurse pentru ca Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ să fie inclus în patrimoniul UNESCO.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite