Surse: Ovidiu Tender, audiat la DNA Timişoara în dosarele în care a denunţat-o pe Alina Bica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost dus miercuri din penitenciar la DNA Timişoara pentru a da declaraţii în mai multe dosare în care a denunţat-o pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica, au declarat miercuri, pentru News.ro, surse judiciare.

 Potrivit surselor citate, Ovidiu Tender a mers miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a face precizări în dosarele în care o acuză pe Alina Bica de fapte de corupţie.

Sursele citate au precizat că Tender a suplimentat denunţurile cu noi declaraţii, atât referitoare la Alina Bica, cât şi la alte persoane.

Tender a fost audiat la Timişoara de către procurori de la DNA – Structura Centrală întrucât omul de afaceri este încarcerat la Penitenciarul Arad.

Ovidiu Tender execută din iunie 2015 pedeapsa de 12 ani şi şapte luni de închisoare primită în dosarul Rafo-Carom. În acelaşi dosar, Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare. Tender şi Iancu au fost găsiţi vinovaţi de preluarea ilegală a controlului companiei Carom SA Oneşti, prin care au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Alina Bica spunea în iulie, la instanţa supremă, că Ovidiu Tender a declarat, ca martor, că s-a întâlnit cu ea o singura dată, în 2012, dar această întâlnire nu este confirmată de nimeni. Fosta şefă a DIICOT este judecată, în dosarul “Bica 2”, pentru că l-ar fi favorizat pe Tender în dosarul Rafo-Carom.

În 2015, Ovidiu Tender a făcut un denunţ la DNA în care a arătat că i-ar fi dat Alinei Bica mită, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar. El a arătat că l-a angajat pe Florin Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, pentru ca fosta şefă a DIICOT să îl ajute în dosarului Carom. Tender ar fi menţionat în denunţ că, la solicitarea lui Mihăilescu şi a soţului Alinei Bica, a înstrăinat pachetul majoritar de la UPRUC CTR SA din Făgăraş, preţul cesiunii impus fiind de 3,2 milioane euro.
viewscnt

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite