Statul trebuie să-i dea lui Voiculescu peste 60.000 de lei, deși are de recuperat milioane de euro de la omul de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiscul trebuie să îi dea lui Dan Voiculescu peste 60.000 de lei, după ce patronul de televiziune a câștigat în civil un proces împotriva Finanțelor Publice București cu privire la suma de 55.869 de lei pe care Fiscul i-a luat-o din pensie peste limita de 1/3 stabilită prin lege.

FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Statul trebuie să-i dea lui Dan Voiculescu 55.869 de lei, dar și plus cheltuieli de judecată, deci 63.000 de lei, după ce acesta a câștigat în instanță încă din 2019, în civil, procesul împotriva Fiscului.

Potrivit Ziare.com, atât Judecătoria Sectorului 2, cât și Tribunalul București i-au dat dreptate patronului Antenelor și au respins acțiunea formulată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFP).

S-a dispus întoarcerea executării pentru suma de 55.869,33 lei reprezentând suma totală executată nelegal peste limita de 1/3 din veniturile periodice salariale”, arată hotărârea Tribunalului București. 

„Actele de executare emise de către executorul judecătoresc în dosarul de executare nr.1452/SS/2020 sunt netemeinice și nelegale având în vedere următoarele considerente:

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 București în dosarul civil (…) a fost contestată de către dl. (Dan Voiculescu – n.r.) executarea silită desfășurată prin înființarea de poprire (…) emisă de AS1FP în calitate de organ de executare la aceea dată, pentru recuperarea sumelor supuse confiscării prin sentinţa penală nr. 701/26.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 25479/3/2012** de Tribunalul București Secția a I-a penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014 a Curții de Apel Bucureşti (Dosarul ICA – n.r.).

Motivul contestării măsurii popririi (…) a fost nerespectarea de către terțul poprit a dispozițiilor art.729 alin.1 lit.b) Cod proc. civ, respectiv, reținerea sumelor peste 1/3 din venitul lunar al contestatarului de către Raiffeisen Bank.

Prin sentința civilă din 28.02.2019 pronunțată în dosarul nr. (…) a fost admisă în parte contestația la executare în contradictoriu cu Administraţia sector 1 a Finanţelor Publice și Raiffeisen Bank și s-a dispus anularea executării silite efectuate cu depășirea limitei de 1/3 din sumele reprezentând venituri periodice din pensie și din salariu încasate de la angajator începând cu luna februarie 2017”, mai arată Tribunalul București. 

Cât are de recuperat statul de la Dan Voiculescu

Suma reprezintă banii pe care inspectorii i-au reţinut din pensia să, în procedura de recuperare a prejudiciului de 60 de milioane de euro în dosarul "Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA)”.

Prejudiciul în „dosarul ICA” a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând, prin decizia definitivă din 2014, confiscarea mai multor imobile apatinand inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune din trustul Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

Dan Voiculescu a fost eliberat condiţionat în vara anului 2017, în urmă executării unei treimi din pedeapsa de 10 ani primită, în 2014, în acest dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite