SRI răspunde acuzaţiilor lansate de omul de afaceri Ioan Niculae

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Niculae a
acuzat SRI că l-a urmărit ilegal timp de 15 ani FOTO: Adevărul
Ioan Niculae a acuzat SRI că l-a urmărit ilegal timp de 15 ani FOTO: Adevărul

După ce omul de afaceri Ioan Niculae a acuzat SRI că i-a urmărit ilegal telefoanele încă din 1997, oficialii serviciului de informaţii au dezminţit acuzele şi susţin că acestea sunt lansate de persoane implicate în dosare penale la care SRI a avut o anumită contribuţie.

Omul de afaceri Ioan Niculae a susţinut că este urmărit de SRI de mai bine de 15 ani, din motive politice şi nu din considerente care ţin de siguranţa naţională.

“SRI a dat mai multe note informative, de-a lungul ultimilor 15 ani, împotriva mea şi a unor colegi pe care îi am în servicii, care sunt total dezgustaţi de ce fac şefii serviciilor, nu oamenii de calitate care încă mai sunt acolo. Vorbesc de şefii politici ai serviciilor. Serviciile nu mai sunt conduse de profesionişti, sunt conduse de şefi politici”, declara Ioan Niculae. El a mai acuzat SRI că încearcă “să devalizeze” oamenii de afaceri pentru a le prelua afacerile. Alte acuzaţii la adresa serviciului de informaţii lansate în ultima perioadă vizează existenţa unor ofiţeri sub acoperire în Parlament, dar şi în magistratură.

Sorin Sava: „SRI nu are ofiţeri acoperiţi în Parlament”

Reacţia SRI la declaraţiile omului de afaceri nu a întârziat să apară. Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al serviciului de informaţii, a negat toate acuzaţiile, susţinând că acestea vin din partea unor persoane implicate în dosare penale la care SRI a avut, legal, o contribuţie.

“SRI nu are atribuţii pe linia aplicării legii, ci doar de a informa decidenţii legali care trebuie să ia măsuri în consecinţă. Profesionalismul SRI a fost dovedit prin calitatea informaţiilor în raport cu diversele situaţii care au fost neconforme economic şi tocmai acest fapt deranjează de multe ori şi apar acuzaţii de la oameni de afaceri care ei înşişi au prejudiciat economia”, a afirmat Sorin Sava.

Purtătorul de cuvânt al SRI a dezminţit categoric existenţa în Parlament a unor ofiţeri sub acoperire ai serviciului. “Dezmint în mod categoric existenţa unor angajaţi ai serviciului care ar avea calitate de parlamentar sau orice alte calităţi care nu sunt compatibile cu statutul de angajat al serviciului. Avem legi militare foarte clare în acest sens. Dar, subliniez că SRI acţionează doar în condiţiile stricte ale cadrului legal”, a declarat, pentru Mediafax, Sorin Sava.

El a adăugat că magistraţii, de asemenea, potrivit legii, nu pot fi ofiţeri ai serviciilor secrete.
“Acuzaţiile nu beneficiază de credibilitate, având în vedere din partea cui provin acestea”, a mai precizat Sava.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite